Tandlakarvillan

MAGISK LÄGENHET

Ni som följer mig känner väl till min förälskelse till gamla våningar, stuckatur, svindlande takhöjd och fiskbensparkett. Ibland ramlar man över lägenheter som får en att tappa andan, och den här gör ju verkligen ingen besviken.

Ska vi ta en titt?

Rottingstolar ger mig för tillfället andnöd, det ska inte vara vilka som helst heller, utan gärna lite mer vintage, ljust träfärgat eller åt valnöt, får gåshud. Svåra att hitta, dyra att köpa, en dröm att äga. Kolla dem på bilderna ovan, åhhh.. (Behöver jag nämna bordet i marmor? Nej, ni fattar, no words needed. Go big or go home)

En öppen hall med ett runt bord som ständigt har fräscha snittisar, varje kvinnas dröm? Iallafall min. Skulle heller inte gråta över den öppna spisen.

Jag skulle kunna tänka mig en copypaste rakt av, blir galet inspirerad av dessa våningar, allt ser så enkelt och svalt ut, även fast varenda pinal är noggrant utvald, och det är väl därför känslan blir så, oängslig.

Bilder från Per Jansson fastighetsmäkleri – för er som vill äga 300 kvm på Östermalm kan kika in HÄR för mer bilder.

Det här är skillnaden på vår vackra huvudstad och vår mellanstora mälarstad där jag bor, att hitta en sån här pärla är som att leta efter en nål i en höstack, under alla års hemnetknarkande, stylingar och annat har jag inte funnit något ens i närheten av den här kalibern. En har jag sett, en bråkdel så stor, som hade potential, men en fullfjädrar sekelskiftesvåning extra allt, finns det här? Isåfall, ring mig så jag får kolla! Jag kan erkänna att när jag som 16-åring började övningsköra, åkte jag och mamma runt våra favoritkvarter i stan och drömde oss bort i de allra vackraste villorna, och än idag är jag ofantligt nyfiken när jag passerar vissa hus och lägenheter, det är inte mycket som håller mig tillbaka för att knacka på och fråga om jag får komma in.

Är det inte en riktig lyx då, att bloggar finns, där man kan smyga in och inspireras i andras hus utan att behöva be om lov? Något man tar för givet numer, men tänk om någon hade sagt det till mig för 16 år sen, när jag satte mig bakom ratten och körde runt i mina drömkvarter, då hade en ju svimmat av.

”Här har du en liten skärm, du kan med den gå rakt in i huset och kolla vem som bor här, hur det ser ut och vad deras barn gör, varsågod”.

Livet på sociala medier, en vardagslyx för dem som vill drömma sig bort.

Efter den här inspirationsbomben ska jag dricka upp mitt kaffe och sticka iväg på lite ärenden jag har idag, hoppas att ni får en skön tisdag!

Kram /M

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.