LETS MAKE UP – Mina bästa tips för en perfekt bas – Tandlakarvillan
tandlakarvillan

Tandlakarvillan

LETS MAKE UP – Mina bästa tips för en perfekt bas

Godkväll ladies,

Kan vi prata om något viktigt, härligt och som rör de flesta av oss? Smink! Hoppas ni jublar nu för det gör jag! Och jag tänker säga det här utan att känna mig det minsta ytlig, jag ÄLSKAR smink. Ja, det är väl no big chocker egentligen, jag hymlar inte med det heller, och varför skulle jag? Smink är ett snabbt och enkelt sätt att förändra sig på några minuter utan någon större insats, tänk att ansiktet är en målarduk och sen går man loss. (Med viss reservation, kan behövas en hint av känsla här, särskilt när det kommer till basen)

Det viktigaste för mig är en bra bas, huden är det absolut viktigaste och det vi ska lägga pengarna på, en bra foundation skämtar man inte bort, pudret likaså, du kommer tacka dig själv för dina välinvesterade pengar när du suttit framför datorn några timmar och sminket fortfarande sitter på plats, istället för att ligga som en brun rand vid hakpartiet.

Och varför ska man lyssna på mig? Vad gör mig till expert på ämnet? Bortsett från att jag experimenterat sen jag var 12-13 år, har jag alltid varit galet intresserad av det, jag har provat i princip allt, och då menar jag verkligen ALLT. Jag kärar ner mig i olika märken, färger och har genom åren hittat mina favoriter, allt från ett läppglans som kostar som ett par byxor, till en billig ögonskugga med bra pigment, till en foundation med perfekt ton. Jag var alltid den som stod och sminkade alla kompisar innan vi skulle på fest, till bal, bröllop eller bara för skoj skull.

Jag tänkte ge er mina topp tre foundations:

(Om ni som jag gillar lite lyster och liv, något ganska täckande och som sitter som berget är det här något för er)

Lancome – Teint Miracle

Min sommarfoundation, den är inte lika täckande, vilket är bra sommartid, och har väldigt fin lyster. En klar favorit!

Sensai – Flawless Satin

Ny foundation som jag tog ett prov på häromveckan och måste bara tipsa! Det blir mitt nästa inköp, perrrfekt täckning, lyster och är bara wow.

Chanel – Vitalumiere

Okej, foundations Rolls Royce – älskar denna och den är värd varenda krona, min hud skriker hurra när den kommer på, ja jag lovar, även om plånkan kanske gråter, you can’t make them all happy, så är det ju bara. Buy it, try it och tacka mig sen!

Något ni ska tänka på när ni väljer, eller byter foundation, är att ni MÅSTE ta rätt färg, jag har tagit hem prover kanske fyra ggr när jag provar en ny, för att få rätt nyans. Om du har fel färg kan du likabra inte sminka dig alls. Det första du ska kolla är om du har en rosa eller en beige hudton (jag är beige t ex) jag kan därför inte tipsa er om just färg, ni ska prova er fram, gärna med hjälp av någon i butiken, men ta en provburk när du köper med dig varan, så du kan byta färg om det inte blir perfekt.

För att din foundation ska sitta på plats så kapslar du in den med ett puder, här väljer dem flesta ett matt kakpuder (alltså ett puder i dosa) men jag vill ha lyster i mitt ansikte och gillar inte den där pudriga looken, jag använder istället ID Bare Minerals mineralfoundation över min foundation, det blir otroligt fin lyster i ansiktet. Jag har försökt kombinera en massa olika puder, men faller alltid tillbaka på den här, jag använder Medium Beige.

Sen avslutar vi med att skulptera ansiktet med ett contour kit från Smashbox , smashbox har så mycket roliga produkter att testa, men den här basen är så bra.

Det absolut bästa vardagsläppiset kommer från Clarins – Eclat Minutee, kan äta detta till frukost (ha ha)

OCH ett budgettips på en bronzing oil som jag gillar kommer från Kicks egna märke – och är faktiskt superbra om du vill ha lite glow på nyckelben, smalben, kindben eller kanske ett par höstbleka armar, kanske inget man kör varje dag men väl värt att piffa upp sig med ibland.

Det här blev ju långt som ett ösregn hörrni, nu blev jag sugen på att sminka mig, men det är ju tid att sminka av sig, inte alls lika kul. Hoppas ni blev inspirerade, och kände att ni fick lite hjälp på traven.

Tryck gärna på GILLA om ni vill se mer av liknan
de inlägg.

Och gilla gärna min sida på FB för att inte missa något inlägg, då blir jag så glad! <3

Sov gott,

Kram /M

– Innehållet innehåller adlinks –

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
tandlakarvillan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.