Tandlakarvillan

Myslördag och marknad

Myslördag och marknad

       Hello,

Helgen går alltid så fort tycker jag, dem senaste veckorna har jag verkligen tagit det lugnt på helgerna med barnen eftersom jag känt mig väldigt utarbetad och trött. Det är mysigt att bara hänga och umgås, särskilt den här tiden på året. Alla i familjen är riktiga hemmakatter, trots att vi är otroligt sociala varelser i vardagen, Smilla älskar när vi alla är samlade och bara myser, och hon ska gärna krypa upp i mitten med en varm pläd, där känner hon sig trygg.

I lördags åkte vi till Färna på julmarknad, jag har länge velat åka till den marknaden, det är ett otroligt vackert och mysigt ställe.

img_2321_1

Min fina tjej i sin nya mössa – ja den är vit, och hon skulle ABSOLUT ha en vit mössa ingenting annat. (Köpte hem en marinblå jättesöt men ”den skulle Liam bli vääääldigt glad över att få mamma, men jag, jag vill ha en V I T som du!” Nåja, den här är otroligt varm och gosig med mjukt fluffigt foder. Från Stadium om någon av er undrar.

img_2345_1

Såhär fint är det i Färna, dem har ju ett spa här som jag faktiskt aldrig har varit på, men bara tanken på att få lägga mig på en massagebänk och bli knådad ger mig gåshud, gärna med några aromiska dofter i luften, sånt gör mig svag.

img_2330_1

Här kunde man knalla in (eller rättare sagt, vässa armbågarna och slå sig fram för det var knökfullt med folk) därinne väntade rader av bord och små bås med diverse hantverk och små broderade dukar, tovade mössor och sånt, ni vet, som syfröken i skolan hade på sig, något tovat med bollar hägnades längs sidorna, i orange, lila eller mossgrönt, som doftade av blött får och damm. Jodå, ett riktigt mecka för sådana damer.

img_2334_1

Ute bland tälten fanns det också hantverk, men mer sånt som föll mig på läppen då, diskborstar och fina sopkvastar till hemmet.

img_2324_1

Mina barn är ostälskare av rang, så när storebror gick med pappan och handlade brända mandlar (Alltså, dör! finns det något godare än att smälla i sig varma brända mandlar på marknader? Tror inte det.) så gick jag och Smilla och provsmakade olika ostar, senap, sylt och tunnbröd.

img_2338_2

Men dem tyckte godistältet var mest intressant, hmmm, undra just varför!

img_2349_1

Marknaden var mycket mindre än jag trodde, det tog faktiskt kanske fem minuter att gå igenom bortsett från ladan, lite besviken var jag. Det vi handlade med oss var tunnbröd, brända mandlar och senap, något annat tyckte jag inte var tillräckligt intressant för att köpa med hem. Får se om marknaden vid Sätra Brunn bjuder på mer, ska jag betygsätta så 2,5/5 till Färna, bara, tyvärr.

img_2363_1

När vi kom hem dukade vi upp varm choklad, lussebullar, pepparkakor och tunnbröd från marknaden framför spisen i Vardagsrummet, vi la ut alla pälsplädar och haft picknick med Sally i mitten. Den här helgen har vi mer eller mindre bott framför brasan, såååå mysigt!

img_2353_1

Sally, en riktig myskatt! Hon älskar också brasan och lägger sig gärna raklång och tittar djuuuupt in i elden, smakar på en ostbit eller något annat gott som bjuds och sen återgår hon till sin plats närmast spisen, och suckar nöjt mellan varven.

img_2384_1

Sen gjorde vi inte så mycket mer än att mysa, läsa lite Elsa Beskow i dagbädden nerkrupna under ett lager av päls, åt mat och godis och tittade på film.

En härlig lördag,

Hoppas er helg var likabra!

Kram /M

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.