Stronger Life

Morgonens tanke

Många av oss vill ha förändring i livet men vi är inte riktigt villiga att förändras. Varför är det så? Vi är vanedjur, vi är bekväma personer, vi tycker inte om att flytta oss om det inte är absolut livsnödvändigt. Men egentligen om du ska ha förändring i ditt liv så är det livsnödvändigt att du förändras, att du gör något, att du flyttar dig. Du kan inte stå kvar på samma ställe och ändå hoppas på förändring.

Vill vi att en person ska förändras så behöver många gånger vi också förändras, för vi triggar personen till ett visst beteende och så länge vi är den samma så kommer även den andra att vara det. Som ni själva vet så kan man prata med sin partner om att de behöver förändra ett beteende men en vecka senare eller två så är de på banan igen med sina vanliga beteenden. Så för att det ska fungera, så behöver vi ta ett kliv åt något håll, göra en förändring i något och se vad det är vi själva gör för att framkalla dessa andra beteenden hos den andre personen. Är vi för slappa och väntar in kärlek bara, utan att göra något? Är vi för krävande och kväver vår partner? Ja ni förstår vad jag menar.

Sen kan vi inte glömma att en förändring kräver jobb, precis som allt annat. Jag brukar alltid säga till mina klienter. Du kan inte gå till gymmet en gång och sen vara vältränad. Det krävs ett jobb, All förändring kräver jobb, alla relationer kräver jobb, all framgång kräver jobb. Du kommer inte ifrån det, så är det bara. Men när vi jobbar på något vi älskar, som är för vårt bättre, för ett bättre liv så skapas det motivation och det blir lättare att jobba mot det målet man har.

Sen har vi de som bara inte är där, som bara inte vill förändras och inte är redo. Då måste vi acceptera det, vi kan inte tvinga en person till förändring om de inte vill, men vi har alltid makten inom oss själva att gå om vi inte mår bra, gå om vi inte trivs, gå till något bättre.

Lev ditt liv som du förtjänar, lev lycklig!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.