Stronger Life

Acceptera och ta ansvar

Wow, jag hade helt missat att blogga ! Den här veckan är det rätt mycket med. Allt från studier, jobb och möten till läkarbesök och barnträningar. Det händer mycket privat också men inget jag vill prata om öppet här på bloggen då det påverkar flera personer. Men oavsett ad så tror jag att man behöver se livets alla händelser som något som händer åt en och inte mot en. Man säger på engelska.

Life is not happening to me, life is happening for me

När man lär sig att se det på det sättet så blir de flesta motgångarna lättare att handskas med. Sen finns det alltid motgångar som är svårare att förstå och se vad budskapet är eller lärdomen men då får man ta det bara. Att det här hände och det finns inget jag kan göra åt det och då får man jobba vidare med den sorgen vad den nu än är.

Vissa hemska sorger så som att förlora en familjemedlem tex, ja det är svårt att förstå varför man förlorar ett barn, det är otroligt orättvist och det är inget man ens förstå varför det måste hände.. men vi behöver inte förstå allt, vi kan omöjligen förstå allt. Vi får helt enkelt lägga undan försöket att förstå och bara ta oss tid att acceptera och sörja.

Men när det kommer till andra motgångar, för det jag just nämnde ovan är inte en motgång, det är en tragedi, kan vi lära oss att ta emot på ett enklare sätt genom att ta mer ansvar för våra val i livet.
När vi lär oss att ta ansvar så kommer livet att bli så mycket lättare.

Det finns en himla härlig tjej vars mening stannade kvar in-printad i mitt huvud. Hennes far Mårten Nylén ser sin dotter som har diabetes typ 1, ta typ 11 sprutor om dagen och han ser på henne och frågar, ”är det inte jobbigt?”  Och hennes häftiga svar vart ”Har jag något val?”

Hur häftigt är inte det? Tjejen hade tagit ansvar, accepterat och så va det bara. Då blev livet enklare, inget att ligga och fundera över eller må dåligt över, det bara är så. Tänk hur många motgångar du hade kunnat se bortom.. tänk hur mycket bättre just den dagen skulle ha varit om du accepterat det istället för att ligga och må skräp över det, en hel dag?

En tanke för idag.

pt-Didi-Toro-health

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.