Stronger Life

Gör det tryggt

I samarbete med Samtrygg

Nu när jag är inne i bostadssvängen igen så börjar man prata lite öppet om det med andra och inser hur många fler som är i samma sits på ett eller annat sätt. Många som drömmer och önskar andra som kämpar och är förtvivlade över hur svårt det är. Jag förstår verkligen det, bostadsbranschen är svår, på alla sätt och vis, både med att köpa och hyra. Jag vet flera i min omgivning lite mer utspritt, kämpar med att få tag i ett förstahandskontrakt men det är tufft.

Jag kommer ihåg hur min yngsta svägerska fick kämpa varje dag, vecka och månad för att inte nämna år, tills hon efter 30-års åldern hittade sin bostad. Och då va det långt ifrån det hon önskade, långt ifrån familjen, långt ifrån stan och jobb. Men hon tog det hon fick och när man bott hemma till 30 år så vill man gärna bort antar jag..

Foto: Samtyg

 

Jag känner en annan som befinner sig i ca 28 års åldern och vill väldigt gärna flytta hemifrån han med. Som kille kanske det är lite lättare att bo hemma ett tag men ändå, man vill gärna skapa sitt egna liv. Men för honom är det ännu svårare till och med. Han står inte ens i kön för att hyra bostad eller om han nu gör det så har han nyligen gått med. Så för honom handlar det mer om att hyra i andra hand tills vidare. Och då är det ju tur att det finns bra sidor nuförtiden. För genom åren har det uppstått många oseriösa människor som både utnyttjar och lurar de som är i behov.

En vän har just byggt klart ett attefallshus som är superfint, fräscht och hon vill sköta det snyggt och det bästa då är ju att gå genom företag som är seriösa. Läs mer här.
För det handlar om att vara trygg som uthyrare men också som ”hyrare”, alltså den som ska hyra.

Det har inte varit lätt och det är väl inte så jättelätt fortfarnade.
Jag kommer dock inte att ge upp, det ska ingen göra. Vill man ha något, har man en dröm, så ska man ge sig efter den, det finns inget snack om det. Plötsligt står alla möjligheterna där framför dig, redo för att du ska agera. Ge aldrig upp på en dröm du har. Ge dig efter den hungrig och säker på att leva livet som du vill ha det!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.