Dags för lucka nr 2, det är skoj och utmanande. Det är inte alltid man har något smart svar att komma med.. men ibland får man tänka efter, ibland får man ställa sig att testa på en gång för att kunna vara på fråga och här tex, det var nästan så att jag ställde mig nu och lagade något för att ha bild och text att skriva. 😀
En maträtt jag gjorde för första gången i år
Jag är inte så mycket för att laga mat och att experimentera själv, är absolut inte min grej. Men jag har ju min dietist som ger mig en massa härliga recept att prova på och det vågar jag testa såklart.
En av de middagarna jag kan tipsa om är gårdagens tex, Kyckling med kokoscurry och ris
Det du behöver är:
- 10 körsbärs Tomat
- 150 g Kycklingfilé rå
- 60 g Kokosmjölk light fett 8%
- 50 g Råris okokt
- 1 matsked Limejuice färskpressad
- 1 st Buljongtärning 1 st
- 5 g Rapsolja
- 1 tesked Curry pasta currypasta röd grön curry tikka rogan josh
- 3 g Ingefära färsk
- Salt- efter smak
Gör så här:
Gör så här: 1. Strimla kycklingen och stek i stekpanna med olja i. 2. Ta upp kycklingen och lägg åt sidan, tillsätt färsk riven ingefära och currypasta i stekpannan och fräs snabbt under omrörning. 3. Tillsätt tomaterna och stek allt tills tomaterna blir mjuka. 4. Lägg i kycklingen igen och tillsätt kokosmjölk samt en utspädd tärning buljong i lite vatten (eller som den är och låt smälta i grytan). 5. Koka upp allt, smaksätt med lime och eventuellt lite salt. 6. Koka råris enligt anvisningarna på paketet och servera till, njut!
Detta är en del av Kajsons julkalender