Stronger Life

Starta dagen bra!

Morgon tisdag! Jag är seg men vaken sedan 06:00! Korttidspermitterad eller inte så är det tidiga mornar som gäller både för att jag vill börja tidigt och sluta tidigt samt att barnen ska till skolan. Så jag går upp tidigt och hoppas på att få så mycket gjort som möjligt på morgonen så att jag sen kan träna i lugn och ro på lunchen och ta det lite lugnare på eftermiddagen.

Men min morgon börjar med en smarrig smoothie frukost (jag äter igen två timmar senare) och en stor shakeflaska fylld med vatten så att jag har koll på mitt vattenintag varje dag. Ni vet väl att frukost sägs vara det viktigaste ”meal on the day”. Vet ni varför? Jo för att det är ju den du hämtar energi ifrån. För att få en bra start på dagen, för att kicka igång och bli pigg så behöver man bra energi i frukosten.

Sen är det väldigt individuellt, vissa kan verkligen inte få i sig frukost alls. De kanske tar en te eller en kaffe. Men jag tror det är bättre att skippa kaffet/teet och vänta in tills kroppen kan få i sig frukost istället. För kaffe ger dig energi men det är inte den energin du vill starta dagen med, du vill ha äkta energi från kosten. Men det är nog en vanesak. Man kan lära sig att äta frukost om man bara är villig att ändras och försöker genom små förändringar.

Vad är din favoritfrukost?

 

fitness-workhard

Smoothie med banan, proteinpulver och jordnötssmör:
Du behöver

  • 2 dl Lättmjölk fett 0,5% berik A- och D-vitamin
  • 1 st Banan
  • 1 Scopa Vanilj proteinpulver (jag använder Olga Rönnbergs protein)
  • 1 matsked Jordnötssmör

Helst ska bananen vara lite lätt fryst för att smoothien ska bli extra god men det funkar annars också. Mixa allt i mixer.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.