Stronger Life

Plantagen hemma

plantera-odla

 

Alltså det här med att snön är här och smyger (kommer och går) är lite störigt men ändå lite mysigt. Grejen var att jag hade ju lovat lillan att vi skulle plantera lite grönt och fint ute på baksidan men nu när snön var här så fick vi skjuta upp det. Så istället åkte vi in till centrum och köpte lite mindre odlingslådor som man kan ha i hemmet, sen valde vi ut lite frön från Impecta som vi vill plantera så som dill, persilja, spenat och annat smått och gott. Vi hade kunnat valt blommor men jag tycker det är så härligt att välja grönsaker och örter för att kunna få äran att äta sin egna tomat, spenat, eller strö över örter på maten! Jag tycker sånt är otroligt häftigt och faktiskt så njuter barnen av att ha en liten ansvarsdel att ta hand om och blir stolta när det väl växer fina skott.

Det jag helt glömde att köpa på var jorden, jag var så övertygad att vi hade det hemma men så var inte fallet. Så då blir det inget denna helg för jag är rätt upptagen med annat under helgen men så bråttom har vi inte. 🙂

Apropå grönt så är det rätt lustigt hur mycket grönsaker mina ungar äter. De flesta föräldrar jag pratar med klagar på att deras barn inte får i sig tillräckligt med grönt och frukten men jag är lyckligt lottad på den fronten. Här är det tvärtom, mina barn äter grönsaker och frukt men maten är det svårare med. Suck. Jaja, jag är glad för det lilla som ändå ger mycket vitaminer och mineraler.

Well now, nu är det dags för att fixa lite mat och se vad jag kan trolla fram till mina små korvar. Något gott som mättar deras små magar.

Brukar du odla något hemma? Berätta gärna vad och ge mig tips. 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.