Att ensam ta hand om två sjuka småbarn är ganska tufft. Det tar på krafterna…
Så när en av mina grannar knackade på igår kväll med gula kantareller blev jag så otroligt glad. Jag kunde ”ladda mig själv” med lite njutning. Det blev en underbar kantarellstuvning.
Mjölkfri Kantarellstuvning:
½ liten gul lök 1 msk mjölkfritt smör ½ msk vetemjöl 1 dl Oatley ½ dl vatten 1 tsk soja Salt och Svartpeppar efter smak Borsta av svampen och skär den i bitar. Hacka löken. Lägg svampen & löken i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka in. Tillsätt fettet och fräs svampen tills det knäpper i den och fettet klarnat, 5-10 minuter. Strö mjölet över svampen, rör om. Späd under omrörning med oatley och vatten. Koka på svag värme 10-15 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.
Lille M fick välja vad han ville ”ladda” sig med idag (för att bli frisk) och beställningen blev hemmagjord Risgrynspudding 😉