stadstjejlantlolla

Stadstjej blir Lantlolla

Annons

Att blotta sig

I veckan blev jag utmanad/tillfrågad att vara med i en grupp/sida som heter #ArtChain på Facebook.

Under fem dagar skulle jag visa upp en ny målning (i mitt fall) samt nominera en ny kreativ person varje dag.

Jag tycker det är jättekul med utmaningar och har deltagit i flera på Instagram tidigare (typ visa fem svartvita foton från din vardag, månadsutmaningar eller vad har du i din handväska osv).

Men att visa upp sin konst på det här sättet var lite pirrigt. Som att blotta sitt inre samtidigt som det var otroligt roligt och givande.

Funderade idag på att själv dra igen en utmaning. Vad sägs om före & efter bild av middagsbordet hos småbarnsfamiljer? 😉

IMG_8242.JPG

IMG_8371.JPG
Mina bidrag i Artchain.

Trevlig fredag på er!

Annons
Kommentera (8)

Kommentera

Se fler...

Sova i egen säng & det här med sömnproblem

Kroppen gör ont och det börjar bli svårare och svårare att sminka över de svarta påsarna under ögonen. Sömnbristen och de komplicerade sovställningarna börjar ta ut sin rätt.

Nätterna är ett ständigt jonglerande med barn och kompromisslösningar. Sista månaden har jag spenderat nattens flesta timmar i tvååringens ”pyttesäng”. Ingen god och behaglig sömn direkt.

Jesper Juul skriver:
De flesta barn har en önskan om att sova tillsammans med sina föräldrar. För dem är gemenskapen viktig och det är svårt att förstå vitsen med att plötsligt vara ensam.”

Och jag kan bara säga att jag håller med och förstår vad han menar.
För mig känns det oerhört viktigt att mina barn är trygga och får närhet (om/när behov finns). Jag minns själv hur mysigt, tryggt och viktigt det var för mig att få sova i mammas & pappas säng 🙂

Men… Vi har bara en 160 säng. Vi är två vuxna, två ”helikoptrar” (barn) och en hund!
Vi får helt enkelt inte plats!

Föräldrar brukar vara vara uppdelade i två grupper de som förespråkar att barnen ska sova i sin egen säng eller med föräldrarna,

Personligen tror jag inte det finns något rätt eller fel i frågan. Jag tror att det bästa är att varje familj ser till sitt barns behov.
Barn är individer. Precis som man inte kan generalisera om vuxna hur som helst så kan man inte göra det om barn.

Femåringen har sedan födseln alltid haft ett stort behov av ständig närhet medan vår tvååring inte alls har haft/har samma närhetsbehov. Han ville sova i egen säng från början men det ändrades plötsligt för några månader sedan. Från att aldrig velat sova i vår säng så går det nu inte en natt som han inte kommer över till oss (precis som sin storebror).

Så nu är frågan:
– Skall vi köpa en 180 säng ELLER köpa en extra enkelsäng som bildar en enda stor ”familjesäng” Eller någon annan lösning??

Har ni liknande problem? Hur gör ni?

IMG_8346.JPG
Detta är min vy de flesta morgnar när jag vaknar upp i fosterställning 😉

Annons
Kommentera (1)

Kommentera

  1. Förskolemamman

    Jag tror också att man får hitta den lösning som passar ens familj bäst. Fungerar det absolut inte att samsova så är det kanske inte den bästa lösningen. OM platsen funnits i vårt sovrum hade jag utan tvekan ställt en 90 säng intill vår säng. Då hade barnen kunnat ligga emellan utan att störa vår sömn, nu verkar det dock som att sonen inte längre har det behovet. Sängen hade ju sen kunnat användas till barnen när de blir större eller som extrasäng.

Se fler...

Nytt jobb & Sjuka barn

Det är verkligen stressigt, pinsamt och obekvämt att tvingas vabba när man har ett helt nytt jobb. Känner mig som den bekräftade fördomen arbetsgivare har om småbarnsföräldrar…

Livet som småbarnsmamma i jobbdjungeln är inte helt lätt eller okomplicerat.

Först skall du ens få ett jobb, sedan pussla runt liv & barn så du lyckas behålla det. Bara tanken på att någon gång sedan avancera känns ju oändligt långt bort.

Man kan argumentera, vrida och vända på det MEN småbarnspappor blir verkligen inte lika ifrågasatta och särbehandlade på arbetsmarknaden som småbarnsmammor faktiskt blir.

Nu har jag tack och lov hamnat på en fantastiskt förstående arbetsplats men ändå 🙁

Kanske någon tänker
– Men kan inte hennes man vabba?
– jo, absolut! När han är hemma. Men varannan vecka är han bortrest på jobb & då står man utan val tyvärr.

Idag ställer min fantastiska pappa upp och tar hand om sjuklingarna.

Hur löser ni det hemma hos er? Vad har du för erfarenheter kring denna problematik?

IMG_8209.JPG

Annons
Kommentera (2)

Kommentera

  1. Kejsarinna

    Känner mest att jag jobbar med VAB. Hoppas klara oss januari ut (om inte för barnet så för lönen – man blir inte rik på att VABBA). Vi kan som tur är dela ganska mycket, nästan så att maken tar mer. Jag är ny på mitt nuvarande jobb och känner också lite skuld att inte vara på plats. Samtidigt betyder det att jag inte har lika mycket ansvar som de som varit här ett tag, så det funkar om jag är frånvarande. Men det är inte det lättaste att få allt att gå ihop jämt.

Se fler...

Du är vad du ”lajkar”

Forskning visar att datorn känner dig bättre (vet mer om dig) än dina vänner och familjemedlemmar.
Visst är det ganska spännande!

Utifrån en stor studie utförd av universiteten Cambridge och Stanford baserad på testresultat från 85 000 personer har man skapat en applikation som baserat på vårt face book användande kan säga mer om oss än våra närmsta.

Spännande/Skrämmande? Både ja och nej tycker jag.
Mest fascinerande och en bra tankeställare 😉

Vill du gå in och testa applikationen så hittar du den HÄR
(ganska kul faktiskt).

IMG_7946.JPG

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Inte utan min IPhone

Trots att det är Relativt ”nya” vanor det här med ”smartphone användandet” så har det ändå väldigt snabbt cementerat sig som en självklarhet i så gott som var mans hem.

Handen på hjärtat:
Vem är INTE lite beroende av den där lilla tekniska klumpen idag??

Jag kan ärligt erkänna att jag nog kan kalla mig småberoende och att jag ofta får tänka mig för, eller fundera över mitt användande.

För visst känner man sig ”NAKEN” om man går in på toaletten och kommer på att man glömt mobilen? 😉
Toalettsurfning” är en sån där självklarhet idag som vi bara för några år sedan aldrig kunnat ana…

Utan min IPhone hade sjukhusvistelse och efterföljande dagar av strikt sängliggande varit outhärdliga och gett mig psykbryt. Men tack vare den lilla tekniska klumpen så har jag härdat ut, haft kontakt med omvärlden, shoppat, tittat på roliga klipp, funnit stöd, sökt svar och skrivit av mig.

Sängsurfar” det gör jag nu 😉
upp med en handen den som INTE har mobilen/(väckarklockan) på nattduksbordet.

En annan sak jag tänkt på är det här med ”tvsurfa” (multitaska) kolla tv och surfa på mobilen samtidigt (eller i pauserna i alla fall).

Jag har faktiskt kommit på mig själv att tycka det är jobbigt att se en ”riktig film” som inte har naturliga reklampauser (iPhonepauser). Jag vet, ganska stört!

Hur ser ditt mobilanvändande ut? Har du också ändrat mycket på det över de senaste åren?

IMG_7944.JPG

Annons
Kommentera (0)

Kommentera