Stadstjej blir Lantlolla

Ta vara på julmaten

Mycket mat på julbordet resulterar i mycket rester efter jul.
Säkert är de flesta av er (precis som jag) ganska så trötta på julmaten redan dagen efter aftonen 😉

Här kommer lite tips på vad du kan göra med alla rester.

Julskinkan: köttet skar vi ner och hade som fyllning till den hemmagjorda pizzan.
Fettet skar vi bort och hängde ut till fåglarna.

Julosten: åkte ner i pizzan den med.

Laxen: blev en smarrig Italiensk pastarätt med pesto & grädde.

Vörtbrödet: fågelmat

Pepparkakorna: mortlades ner till smarrigt ströbröd.

Julköttbullarna: slängde jag ner i en panna med tomatsås, vitt vin, persilja och vitlök. De fick puttra en halvtimme och serverades med spaghetti och parmesan.

Julapelsinerna: köttet blev smothies och skalet använde jag som bas till dagens kycklingmarinad.

God fortsättning på er!

20141228-140859.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.