Mycket mat på julbordet resulterar i mycket rester efter jul.
Säkert är de flesta av er (precis som jag) ganska så trötta på julmaten redan dagen efter aftonen 😉
Här kommer lite tips på vad du kan göra med alla rester.
Julskinkan: köttet skar vi ner och hade som fyllning till den hemmagjorda pizzan.
Fettet skar vi bort och hängde ut till fåglarna.
Julosten: åkte ner i pizzan den med.
Laxen: blev en smarrig Italiensk pastarätt med pesto & grädde.
Vörtbrödet: fågelmat
Pepparkakorna: mortlades ner till smarrigt ströbröd.
Julköttbullarna: slängde jag ner i en panna med tomatsås, vitt vin, persilja och vitlök. De fick puttra en halvtimme och serverades med spaghetti och parmesan.
Julapelsinerna: köttet blev smothies och skalet använde jag som bas till dagens kycklingmarinad.
God fortsättning på er!