Stadstjej blir Lantlolla

Öppna era hjärtan

Om det nån gång känns extra viktigt så är det väl just under juletid.
Att göra något för någon annan, för en medmänniska.
Om det så är en hemlös, ett fattigt eller sjukt barn, en övergiven hund, ett svältande land osv
Öppna ditt hjärta och gör skillnad!

Jag har en längre tid brottats med tankar och argument kring ”mataffärstiggarna”. Hört folk tala om maffia, lurendrejeri, människohandel osv. Jag har funderat kring hur jag själv står i frågan och tillslut har jag försökt att sätta mig in i ämnet, då magkänslan sagt något annat än alla påstående. Jag har försökt hitta fakta, ”sanningen” om dessa stackars människor och precis som jag misstänkte handlar det om människors rädslor, fördomar, okunnighet och bekvämlighet.
De sitter inte där för att de vill! De sitter där för att överleva... För att deras familjer skall överleva.

Det är kallt ute nu, riktigt kallt. Sett kvinnan vid vår mataffär sitta utanför på marken mellan 8-22 varje dag! Hon orkar inte längre titta upp och möta blickar. I hennes pappersmugg ligger några kronor varje dag.

Pratade med femåringen om orättvisor, fattigdom och medmänniskor, vi har sporadiskt lagt lite pengar till henne. I veckan var det minusgrader och vi köpte kaffe och bulle. När jag böjde mig ner för att ge henne kaffet ryggade hon tillbaka som om jag skulle slå henne 🙁 Hon visste först inte hur hon skulle reagera sedan slukade hon bullen på nolltid och värmde händerna på kaffet.

I bilen påväg hem kändes det inte bra i magen, hon var utsvulten… Inte mycket hjälp med en kanelbulle i magen. Kände direkt att jag vill göra mer. Så femåringen och jag grubblar & planerar här hemma.
Snälla ni som tvivlar. Läs detta!

Öppna era hjärtan….

20141129-202054.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jossan B

    Fint gjort! Vi har också gett mat o dryck. Min man åkte hem o samlade ihop kläder men tyvärr var mannen borta när han kom tillbaka för att ge det. Men påsen är redo för nästa gång 🙂

    1. stadstjejlantlolla

      Det var ingen dum idé faktiskt (att alltid ha med en påse i bilen). Varma kläder behövs ju verkligen nu.