Stadstjej blir Lantlolla

Campingliv, tips, priser & barnvänligt

När man åker runt och campar i Europa märker man rätt snabbt att antalet campingar (många) är lika stor som variationen och nivån på dem.

Efter vår husvagnscamping för två år sedan lärde vi oss vissa saker som vi denna husbilssemester dragit nytta av.
I år har vi inte alls hamnat på några skumma campingar (för de finns) utan istället allt från mysiga guldkorn till enorma lyxcampingar.

image

Här är några tips

• Börja aldrig leta efter camping efter klockan 17:00 Det tar alltid längre tid än man tror att hitta, man kanske inte får plats på den första eller ens andra man åker till. Trafik & vägar kan ställa till det och klockan springer iväg.
Kanske måste man välja första bästa och den kan visa sig vara ett riktigt obehagligt ställe så man knappt vågar sova.

• Åker man med barn bör man i Europa inte välja en camping med under tre stjärnor. Det är viktigt att man känner sig trygg, att det är fräscht och gärna finns skoj för barnen (även om man bara skall sova en natt) så de kan leka av sig.
I år har vi kört fyrstjärnigt rakt igenom (& även de varierar enormt)

• Under resans gång (sträckkörning) se till att det finns gott om snacks, våtservetter, pyssel och leksaker.
• Pausa & se då till att stanna där det finns en gräsplätt, ha en boll (eller liknande) lättillgänglig. Det räcker med fem minuter men det gör så mycket.

Trafik:
Det är stressigt att köra i storstäder! – Undvik rusningstrafik. Hamnar man i det ändå, håll huvudet kallt. Råkar man irra in sig på smågator, återvändsgränder eller liknande – Ta ett djupt andetag, hoppa ut ur bilen och stoppa trafiken så ni kommer därifrån (tänk på att ni kommer skratta åt det i efterhand) och ja, det har hänt oss (flera gånger) men jag är grimageimageym på att dirigera trafik nu 😉

* Hundvänligt:
Tyskland och Nederländerna är otroligt hundvänligt. Du får ta med dig familjemedlemmen både på alla restauranger samt stränder (tummen upp).

* Barnvänligt:
I Frankrike är det nästan standard med pool på campingarna (även om de ligger vid havet). Väljer du då en lite finare camping är det oftast ett helt badland på campingen.

• Toalettpapper kan vara bra att ta med första gången du går på nyincheckad camping (alla har inte papper på toaletten 😉

• En bra grill är viktig (den skall klara av köttbitar inte bara korv). Ta med egen tändvätska för det kan vara lite svårt att få tag på. Glöm inte kryddor.

• avsaknad av ugn (i tält, äldre husvagnar & husbilar) LÖSNING – Ta med en liten ”muffinsmaskin” perfekt om man vill baka eller om man vill göra små potatisgratänger till grillat 😉

Ekonomiskt:
•I Frankrike välj bort betalvägar. De andra vägarna fungera bra de med.
• jämför bensinpriser & planera tankningarna

• Campingpriser
I genomsnitt så ser priserna ut så här i de olika länderna för 3-4 stjärnor.
Tyskland 25-35 € per natt
Frankrike 30-37 € per natt
Nederländerna 20-35 € per natt
Belgien 25-35 € per natt
Danmark 700-800 Dk per natt

(Priserna ovan gäller för en husbil, två vuxna, två barn & en hund 🙂

Nu är vår semester snart slut och vi har åkt runt i Europa i en månad.
Lite sorgligt Men efter att ha bott på 10kvm hela familjen så känns det ganska skönt att komma hem ändå 😉

Ha en fortsatt trevlig sommar!

image

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.