Stadstjej blir Lantlolla

Biltjuvar, händiga män & opålitliga bilar ;-)

imageAtt åka på semester med en gammal husbil med småbarn och sömnbrist är som gjort för ”äventyr”

Vår första resdag gick ganska bra fram tills vi skulle börja leta efter en Camping utanför Hamburg. (Förutom att backspegeln gick sönder i Danmark) fast i de lägena är jag tacksam över att vara gift med min egne MC gyver (stavning hmm).
Med lite oljivolja och en flintasten! lagade han den (sant) hahahaha

Efter att ha letat runt i över en timme med skrikande barn, krånglande GPS, trötta och hungriga så kom vi äntligen fram till en Camping ute i ingenstans och så var den Stängd!
I dessa lägen vill man bara bryta ihop…

Efter lite strul så hittade vi (överlyckliga) en annan Camping. När jag studsar ut råkar jag häva mig på tutan (hej här kommer vi) hehe, pinsamt!
Skall ”checka in” de tar ej kort… Men ”gubben i båset” säger att jag kan betala sedan så inga problem (tack).

Går tillbaka till husbilen där mannen står utanför och vi skall hoppa in men då har bilen gått i baklås!!! och vi kommer inte in i den (panik!). Vi ser nycklarna hängande i tändningen, barnen sitter fastspända i bilstolarna och känslan av att ”detta är bara inte sant” är överväldigande.

Nu hade vi tur i oturen som hamnade på en camping där ägaren extraknäckt som biltjuv en gång i tiden så han cyklade iväg till sin verkstad och hämtade tre olika ”verktyg” som man bryter sig in i bilar med. Mannen lyckades pressa ner bilrutan två centimeter och tillsammans fick de upp dörren medan jag lugnade killarna utifrån köksfönstret.

Ibland alltså! Jag undrar om det är någon där uppe som driver med mig…

Imorse skulle jag inviga den nya vattenkokaren som är specialtillverkad för husbilar. Skiten (ursäkta) lyckades slå ut varenda säkring i bilen så vi fick börja morgonen med att åka runt bland verkstäder som kunde tänkas ha sådana. Men säkringarna är gammeldags och finns inte längre. Tillslut var det en som hade en (en enda) i sin skräplåda på kontoret och vi pluggade i den till GPSen (yes).

Med is i magen och nerver av stål (NOT) åker vi vidare ner i Europa med förhoppning om att hitta äldre verkstäder på landet som kan tänkas ha dessa säkringar. Annars blir vi utan ström, vatten, toalettspolning mm :-0

Med hälsningar från någonstans i Tyskland

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.