Stadstjej blir Lantlolla

Högläsning en värdefull gåva till ditt barn

Läser ni högt för era barn? I så fall gör ni dem en stor tjänst. Inte bara att ni får en mysig stund tillsammans. Barnen får även en fördel i skolan.

Jag läste någonstans att de barn som haft återkommande ”sagostund” hemma under sin uppväxt kan dubbelt så många ord när de börjar ettan än de barn som inte fått någon högläsning. Det är ganska otroligt.

Själv tycker jag det är jättemysigt att läsa för Lille M men han har haft lite svårt att komma ner i varv, sitta ner och få ro under sagoläsningen. Vi har fått prova oss fram och med lite tålamod har vi hittat två stunder under dagen då vi vet att det funkar. Lillebror som just fyllt ett vill gärna klättrar runt på mig och slå ihop boken hela tiden 🙂

Så för alla funkar inte det här med högläsning av sig självt. Det krävs påhittighet och tålamod men det är det värt!

I böckerna upptäcker barnen en värld av äventyr, spänning, kunskap och glädje. Det banar väg för deras eget intresse för läsning och litteratur.

Det är bra att få öva sig att vara uppmärksam, koncentrerad och stilla under en längre period under högläsning, det förbereder inför framtiden.

 

20131105-113659.jpg

Igår fick vi hem ett fint bokpaket från Pino som vi skall gå igenom och läsa här hemma under kommande dagar. Barnen är nyfikna och peppade 🙂

 

Det är en av de fina fördelarna med att vara bloggare man får möjlighet till roliga samarbeten och trevliga överraskningar med posten.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.