Stadstjej blir Lantlolla

Plastbanta barnrummet

Läste ett så bra blogginlägg idag (på mobilen när jag matade Lillebror ”multitasking” 😉
Ibland läser man de där inläggen som berör och engagerar en lite extra.
Underbaraclara skriver idag om de farliga kemikalier och gifter som finns i våra barns rum.
 
De flesta av oss vet ju att gifter finns runt om oss och i våra barns leksaker. Vi hör ibland larmrapporter som presenteras på nyheter eller läser något i tidningen.
Ibland tar man det till sig men ibland känns det så olustigt och luddigt att man nästan ”blundar” för det.20130130-141501.jpg

Även om vi föräldrar är mer medvetna och ganska insatta om farorna idag så behöver man påminnas då och då OCH därför tycker jag ni skall läsa det här inlägget. Bra skrivet, fakta man kan förstå och ta på och en tankeställare.

 

Jag önskar ofta begagnade saker till småkillarna som jag sett på t.ex. Loppi eller Blocket (i samband med jul eller födelsedagar).
 
Eftersom det inte bara är klimatsmartare och billigare utan också just för att de giftigaste ångorna försvunnit från t.ex. plastleksakerna.
Nu har jag förvisso aldrig fått något begagnat till dem eftersom jag tror att det fortfarande ”inte känns ok” för alla att köpa finare begagnat som present.
Själv köper jag mycket fina second hand leksaker och möbler till killarna.

Men tillbaka till ämnet.

En uppmaning till alla föräldrar:

Plastbanta era barns rum – hur smart och viktigt som helst!

För det ÄR skrämmande fakta som Clara tar upp.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. mamonymus

    Läs gärna böckerna Handla rätt för en giftfri barndom och Den onda badankan. Skrämmande men mycket viktig läsning. Och äldre plastleksaker behöver tyvärr inte alls vara bättre, ibland är det faktiskt tvärtom då de innehåller gift som nu är förbjudna.

    1. stadstjejlantlolla

      Tack för boktipsen! Skall kolla efter dem. Jasså, det kanske är så ja… Inga mer plastleksaker helt enkelt.

  2. forskolemamman

    Jag håller med dig om att det är skrämmande när man inser alla de ämnen som våra barn får i sig dagligen. Tyvärr finns det en hel del ämnen även i kläder så där finns det också många fördelar med att köpa begagnat. Men det är som du skriver att många helst verkar vilja ge nya saker då det enligt vissa verkar vara tabu att köpa begagnat.

    1. stadstjejlantlolla

      Absolut. Man har nästan större vinning på de begagnade kläderna 🙂 Läste någonstans vilka helt galna gifter som barnkläderna ”dränktes” i för att inte mögla mm när de fraktas hit. Riktigt obehagligt.