Stadstjej blir Lantlolla

”Jörgens Kryddiga Höstgryta”

Nu när hösten och kylan smyger sig på kan det vara gott att värma sig med en mustig het gryta.
Här skall ni få ett recept på en ”Skrämmande god kycklinggryta till Halloween”.
 

 ”Jörgens Kryddiga Höstgryta”

Ingredienser
4 portioner

2 stora kycklingfiléer20121028-190045.jpg
2 st jambalaya ölkorvar (eller likvärdig)
2 st gula lökar
1 pkt krossade tomater
100g pumpa
3 dl utspädd kalvfond
2 st stora vitlöksklyftor
2 st chili (medium hetta)
1 msk smör
1 msk hickory BBQ sauce
1 msk tomatpuré
1 tsk Spiskummin
1 tsk paprika
1 tsk koriander
1 tsk fänkål mald
2 st lagerblad
Salt & peppar efter smak

Gör så här

Börja med att bryna den hackade löken, pumpan, skivade korven samt finhackade vitlöken & chilin i smör.
Tillsätt krossade tomater, lagerblad, kalvfond, kryddor och tomatpuré. Låt sjuda i några minuter.
Skiva upp kycklingfiléerna i 1 cm tjocka skivor och lägg i grytan.
Låt det puttra i ca 15 minuter.
Smaka av med peppar och salt.
 Serveras med ris och en klick crème fraiche.
 

Serverings tips
För en fulländad Halloween känsla, servera gärna grytan i en stor urgröpt pumpa tillsammans med ”blodigt ris” =  färga med rödbetor.
20121028-190054.jpg

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.