”Jörgens Kryddiga Höstgryta”
Ingredienser 4 portioner2 stora kycklingfiléer
2 st jambalaya ölkorvar (eller likvärdig)
2 st gula lökar
1 pkt krossade tomater
100g pumpa
3 dl utspädd kalvfond
2 st stora vitlöksklyftor
2 st chili (medium hetta)
1 msk smör
1 msk hickory BBQ sauce
1 msk tomatpuré
1 tsk Spiskummin
1 tsk paprika
1 tsk koriander
1 tsk fänkål mald
2 st lagerblad
Salt & peppar efter smak
Gör så här
Börja med att bryna den hackade löken, pumpan, skivade korven samt finhackade vitlöken & chilin i smör. Tillsätt krossade tomater, lagerblad, kalvfond, kryddor och tomatpuré. Låt sjuda i några minuter. Skiva upp kycklingfiléerna i 1 cm tjocka skivor och lägg i grytan.Låt det puttra i ca 15 minuter. Smaka av med peppar och salt. Serveras med ris och en klick crème fraiche.
Serverings tips
För en fulländad Halloween känsla, servera gärna grytan i en stor urgröpt pumpa tillsammans med ”blodigt ris” = färga med rödbetor.