Höstig Kycklingsoppa med nybakt bröd
Publicerad,
Finns det något härligare än att en lite småkylig höstdag ute i skogen få plocka fram en rykande het matsäck.
Här kommer ett tips på en matsäck som både passar till förskolans eller skolans utflykt likväl som till svamplocket.


Som jag nämnt tidigare så är jag med i ett blogg/mat projekt som heter Pippi på Svensk Fågel där man tävlar om att bli ”Årets Kycklingbloggare”. Uppdraget är uppdelat i fem delmoment och nu är det dags för deltävling nummer tre där uppdraget är ”Kyckling till höstens utflykter”
Höstig Kycklingsoppa
4 portioner
Hjärtfrallor
Ca 25 st
50 g smör 5 dl mjölk 3% 50 g jäst 1 ½ tsk salt 2 ½ msk mörk sirap 1 tsk anis (mald) 2 tsk fänkål (mald) 12-14 dl rågsikt Smält smöret i en kastrull. Blanda i mjölken och låt svalna. Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken och smöret. Tillsätt kryddor, salt, sirap och mjöl. Arbeta ihop till en fast och smidig deg. Lägg tillbaka degen i bunken och täck över med plastfolie. Låt jäsa i 1 timme. Kavla ut degen (ca 1½ cm tjock) och tryck ut hjärtan med pepparkaksformar. Lägg på bakplåtspapper och jäs i ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225* och baka i mitten av ugnen i cirka 12 minuter Matsäcken: * Termos med soppa * Hjärtfrallor med tex smör och prästost (passar riktigt bra till soppan tycker både de stora som små i familjen) * Höstäpple * Valfri dryck