Stadstjej blir Lantlolla

STOPP Engine

Man skall aldrig ens tänka tanken
värre än så här kan det inte bli” för då kan du ge dig på att det blir sju resor värre.
Efter att ha haft en fruktansvärd morgon och förmiddag, tänkte jag just så. Dagen kunde liksom inte bli värre! Men jodå!

När jag hämtat Lille M på dagis skulle jag bara snabbt förbi affären för att köpa lunch-ingridienser. Påväg till Maxi börjar motorn tokgasa och jag får parera för fullt med bromsen (riktigt svettigt). Tillslut när vi nästan är framme börjar bilen blinka ”Stopp Engine!! Nytt körkort som jag har så vet jag att alla teoriböcker då säger STÄNG AV MOTORN!
Rullar in på parkeringen halvhysterisk men vet ju samtidigt att mannen har sagt att det inte är nån fara (det är nått elektriskt). Går in i affären, lilleman som är hungrig är inte helt med på noterna och besöket på Maxi blir allt annat än trevligt.
Väl tillbaka i bilen startar jag och allt är lugnt. Men det var ”lugnet före stormen”. Bilen pressar på med gas i alla lägen och jag måste sett ut som en riktig bildåre! Jag försöker behålla lugnet och tänker att det bara är 5 km så det får gå men då går bilen upp i 129 grader Stopp Engine! Så jag kör till sidan och stänger av motorn. Vet att mannen är 50 mil bort på jobb. Funderar, lille M Börjar hunger-gnälla. Väntar en stund, slår på motorn och kör en bit till men så börjar den koka och blinka så jag kör in på en busshållplats och ringer mannen (3 km kvar hem). Han säger att det är lugnt så vi lägger på och jag skall
starta bilen med den är helt död! Bara Stopp Engine som blinkar fast ”Engine är stoppadJag kommer ingenstans, Lille M skriker och jag står riktigt illa med långtradare som susar förbi i 90 km så hela bilen gungar. Så kommer såklart tutande bussar (jag står på hållplatsen men kommer ingenstans)!
Då ringer 10åringen och tjatar om att ta hem kompisar. Jag säger nej, men han tjatar och gnäller (dålig tajming)
Ahhhh!
Lyfter ur en gnällig kille ur bilen (vågar inte vara i bilen med risk för att bli påkörd) Läget är Skit!
MEN – Tacka vet jag ”pappor” jag hade otrolig tur i oturen att min pappa faktiskt var uppe från Skåne just idag. Och när jag ringde honom helt hysteriskt släppte han det han höll på med och kom för att ”rädda” Lille M & mig 🙂 tacka vet jag pappor…

Så har man blivit bogserad då också (skitläskigt).

Lille M plockade blommor i diket medan vi väntade på morfar

20120515-190523.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.