Stadstjej blir Lantlolla

Kyckling – Barnens favorit

Många favoritmaträtter man gillade själv som liten vill man gärna dela med sig av till sina barn. Man lägger till och tar bort lite efter egen smak (förnyar receptet helt enkelt).

Flygande Jakob är en 80-tals klassiker. En maträtt jag är uppväxt med och älskade som barn. När jag var liten var det en helgmåltid. Idag när jag lagar den hemma med mina barn är det en snabb, god och uppskattad vardagsmåltid. Perfekt för den stressade småbarnsfamiljen.

 

Som jag berättat tidigare så är jag med i ett bloggprojekt som heter Pippi på Svensk Fågel” och tävlar om att bli ”Årets Kycklingbloggare”. Utmaningen består av fem deltävlingar och första ut är  ”Kyckling – barnens favorit”

Att laga mat med sina barn är något som jag alltid försöker göra. Jag kommer själv ihåg hur duktig man kände sig när man hjälpte till med maten hemma som liten och så mycket godare allting smakade.

Att använda svenska råvaror känns som en självklarhet. Som förälder är man mån om vad ens barn stoppar i sig.

Mitt bidrag till första deltävlingen blir familjens omgjorda Flygande Jakob. Det är en bra rätt att laga tillsammans med sina barn. Många roliga och enkla moment. Jag lät t.ex. Lille M använda sin leksakskniv för att skära upp bananerna. Funkar utmärkt med lagom mogna och mjuka bananer.

 

 

 

 

 

 

 

 

Familjen Wolters Flygande Jakob

Antal portioner: 4

Ingredienser
4 st normalstora kycklingfiléer 1
4 små mogna bananer
2 dl Oatley (hälsosammare alternativ till vispgrädden, lika god & dessutom ok för mjölkallergiker).
1/2 dl chilisås
1 paket bacon (140 g)
1/2 dl saltade solroskärnor
¼ mindre purjolök
2 msk tomatpesto
1 nypa salt
peppar (några varv med kvarnen efter smak)
2 tsk oregano
1 tsk curry

Allergivänlig: Mjölk & Laktosfri och även ersatt nötterna med saltade solroskärnor

Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Klipp ner bacon.  Hetta upp en torr grilkpanna och stek baconbitarna på medelstark värme. Ta sedan ut baconen och lägg på hushållspapper. Låt fettet från baconet ligga kvar i pannan och stek kycklingfiléerna i det (alltså tillsätt aldrig något fett). När filéerna fått fin färg tar du upp dem från pannan.
Skiva purjolöken och strö ner den i formen. Lägg filéerna över. Skala och skiva bananerna. Lägg bananskivorna ovanpå kycklingen. Strö bacon och solrosfrön över kycklingen & bananerna. Krydda med oregano.
Rör ner Oatley och blanda den med chilisåsen, tomatpeston, curryn, peppar och salt. Häll blandningen ovanpå banan- och kycklingbitarna. (Hit kan rätten förberedas).

Gratinera i ugn i ca 20 minuter.

Servera med kokt ris och sallad.

Min lille hjälpreda

[videofyme id=”499513″ width=”480″ height=”360″]

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. becks

    Säger detsamma, var bra länge sen man åt flygande Jacob, definitivt något som kan provas i helgen!