SofiaMartinsson

Så mår min kropp

Godmorgon♥️

Lillplutten vaknade vid 6.30 och var på snackhumör. Det kan ju vara det absolut mysigaste som finns att ligga kvar i sängen och småprata med glad bebis. Särskilt mysigt när det är sånt ruskväder och regnet stänker mot fönstren. För ovanlighetens skull är vi hemma ensamma då storasyrran är hos sin pappa några dagar innan vi ska resa till kreta på lördag.

Tänk att min kropp skapat denna kärleksklump!♥️ Oerhört tacksam och väldigt fascinerad hur snabbt jag känt mig ”okej” efter graviditet och förlossning. Då menar jag främst att inte ha ont där nere eller någon annan stans och att kroppen fungerar som vanligt igen. Wow alltså! Även att jag känner kontakt med den inre muskulaturen. Det är absolut inget jag känner brådska för men det är bara så häftigt vad kroppen kan. Möjligt att yogan jag körde under graviditeten haft betydelse för återhämtningen. Jag börjar dock bli väldigt motiverad till att så smått komma igång med lite träning igen. Man bär ju runt på bebis en hel del och amningen kanske inte alltid sker med den bästa hållningen. Jag börjar känna av stel och svag rygg och det är något jag dragits med sedan tidigare också. Så det är väl ännu viktigare att ta tag i nu. Att börja ta hand om sig själv också helt enkelt ♥️ Något som pendlar lite upp och ner är status på mina bröst med amningen. Haft jätteont emellanåt med sår och början till mjölkstockning. Sakarias fick torsk väldigt snabbt vilket också bidragit till att det gjort ont. Men jag fick ett superbra tips om att använda amningsnapp för att minska risken att det smittar över till bröstet och sedan dess har det funkat mycket bättre. Att kunna amma är ju fantastiskt när allt fungerar men när det inte gör det är det väldigt påfrestande.

Gårdagens kvällsmys

Idag ska vi åka och hämta Sakarias pass och sen börjar det dra ihop sig inför resan! Dags att plocka fram sommarkläderna och packa! Jisses så skönt det ska bli. Noomi är väldigt peppad för att åka till ”ett annat land” som hon säger, gullunge! Vi kommer ta med vår vagn, efter lite smarta tips från er så är det nog vettigt med en stabil och rejäl vagn. Ett annat bra tips jag fick är att ta med tvättmedel/såpa så man kan skölja upp smutstvätt! Det hade jag nog missat annars, går ju ett antal ombyten per dag för den lille kräknissen.

På tisdagens läkarkontroll visade det sig att lilleman faktiskt gått ner 100gram. Samtidigt skull han växt 2cm på längden på mindre än två veckor vilket känns lite osannolikt. Det känns lite som att det måste blivit något mätfel tidigare. Bara jag som upplever att de inte är så noggranna? Det ska gå så snabbt hela tiden. Men vågen får man ju lita på.. Hursomhelst bestämde vi att han ska få komma på en tillväxtkontroll inom nån vecka men ingen anledning till oro då han har fint ”hull” och är allmänt pigg och stark!

Ha en fin dag♥️

Kram!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marina Martinsson

    ? Fantastiska lilla Sakarias, så go ?? OCH Noomis härliga kommentar ”jag ska till ett varmt land mormor”?? Det kommer bli så härligt för er. ♥️??