SofiaMartinsson – En till LOPPI.se webbplats

SofiaMartinsson

Annons

Drömvecka

Godkväll ❤️

Hoppas veckan startat bra för er ❤️

Idag har vi varit ute i Flemingsbergsskogen och förberett morgondagens inventering. Tanken är att vi ska lära oss olika metoder inventering av djur och växter. Vi ska bland annat samla in jordlöpare som är en slags skalbagge för att se hur stora populationer det finns på olika ställen i skogen. Vi ska även inventera fåglar genom att lyssna på deras sång och räkna trädtäthet och höjden på träd. Det är grymt kul att få vara lite skogsmulle några dagar och ta med sig klassrummet ut i skogen. Även mysigt att ta med matsäck och fika för en heldag! Vädret ser ut att vara med oss också så det blir säkert kanon! ☀️

Idag har Adde varit på arbetsintervju ute i Gustavsberg då det dök upp en optimal deltidstjänst för honom på Systembolaget där. Han kombinerar det med sitt eget företag inom personlig träning och hälsa men idag jobbar han i Rotebro. Turligt nog dök det upp en tjänst på Mölnviks butik och han fick tjänsten! Så himla kul och underbart att han slipper så lång resväg till jobbet så vi får mer tid tillsammans ❤️ Känns också skönt att ha honom inom hyfsat nära avstånd innan lilleputt tittar ut. Efter det åkte han och hämtade nycklarna till vår lägenhet. Nu är det verkligen så nära flytt alltså! Men denna vecka ska vi hinna med lite annat kul också innan lasset går nästa vecka. Vi ska nämligen åka ner till Småland till min mamma på torsdag och ha en mysig kväll där för att sen lämna kvar Noomi hos mormor och åka vidare på tu man hand till Köpenhamn fredag morgon 😍 Jag fick i 30-årspresent av Adde att åka till Köpenhamn och se Mumford & Sons! Det ska bli urmysigt att åka vi två och ha lite egentid och samtidigt så himla mysigt för Noomi att få lite tid med mormor som inte är så himla lätt att få ihop då vi bor så långt ifrån varandra. Vilken drömvecka alltså!

Vi har bokat ett hotell i Sydhavnen som heter Moxy och ingår i Mariott koncernen.

Sen har vi även blivit tipsade att boka bord på Restaurant Barr som ligger i Nomas gamla lokaler på Strandgarde. De har stort fokus på öl och maten är inspirerad av området kring Nordsjön. Det blir spännande!

Slutligen skulle jag bara vilja pusha för ett bra och tankeväckande instagraminlägg jag läste imorse. Sébastien Boudet skrev om frågan som jag länge ställt mig, nämligen dilemmat mellan veganismen och ekologiskt hållbart. Veganismen har så himla fina värderingar och tankar kring utnyttjandet av djur men många veganska produkter och substitut innehåller tillsatser som är så ohälsosamma och är producerade på ett icke hållbart sätt? Jag håller med om att det är motstridigt. Att man exempelvis blint byter ut animaliska produkter mot substitut utan att läsa innehållsförteckningen vilket visserligen måste anses som en enkel lösning. Det är absolut bra att alternativ kommer fram men då ack så viktigt att det också är bra produkter. Att inte använda rester av djuret som en resurs när det kommer till gödning innebär ju då konstgödsel som enda alternativ i många fall. Konstgödsel läcker ut i våra vattendrag och bidrar till övergödning i våra vatten. Där når ju inte miljötänket riktigt ända fram. Eller vad säger ni? Vi vet heller inte mycket om vad genmodifierad mat leder till på sikt mer än ökad användning av bekämpningsmedel som slutligen hamnar på våra tallrikar. Är inte det ganska läskigt?

När de kommer till mig själv är det viktigaste att veta vartifrån produkten kommer (helst så lokalt producerad som möjligt), att den är producerad på ett naturligt sätt vilket innebär att varken djur eller natur kommer till skada och lidande samt även att de inte innehåller främmande ämnen för kroppen. Detta för oss tillbaka till att gynna det småskaliga jordbruket och småskaliga bondgårdar vilket jag tror är så himla viktigt. Vi har upptäckt ett litet mejeri som ligger utanför Stockholm i Järna och de har ett antal produkter i de flesta välsorterade butikerna. Gården är biodynamisk och låter alla sina kor beta gräs och deras kalvar får dricka mjölk under tre månader. Ta en kik in på http://jarnamejeri.se/ för mer info angående hur en biodynamisk gård fungerar. Som med alla ekologiska produkter så är priset högre och det ställer självklart till det att det ska handla om en ekonomisk fråga att kunna köpa bra näringsrik mat producerad på ett hållbart sätt. Det är så skevt! Jag har full förståelse för att man har svårt att ha råd men vi är absolut inga höginkomsttagare snarare tvärtom. Vi väljer att prioritera inköp av ekologisk mat så långt det går och får helt enkelt hålla igen på annat. Vetskapen om vad processad mat med dessa tillsatser gör med våra kroppar gör detta till ett lätt val. Jag tror också att det är den vägen som finns att gå för att stänga ute dessa industrier som gör vår jord, djur och slutligen även oss själva illa. Hoppas bara kunna öppna upp för tanken kring dessa saker. För är man medveten kan man göra aktiva val.

Läs gärna Sebastiens inlägg också

Idag ringde de från Karolinska i Huddinge och bad mig komma redan på onsdag. Eftersom jag är ganska långt gången i min graviditet ville de ha dit mig så snabbt som möjligt, vilket känns skönt såklart. Vill bara ha det gjort. Jag ska ta ett nytt cellprov och kommer troligen få svar direkt då de kommer titta i mikroskop meddetsamma.

Godnatt på er ❤️

Kram /S

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (2)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Marina Martinsson

  Så viktigt att prata om, hur vi behandlar moder jord och vad det är vi äter och ger våra barn♥️
  Alltid intressant att läsa din blogg😊👍🏻 Nu är det snart torsdag♥️ då blir det Noomi mys🌸
  Ses snart♥️🥰

  1. sofiamartinsson

   Åh tack mamma!☺️ Vi längtar också och Noomi särskilt efter momo🥰❤️ Ses snart!😘

Se fler...
Annons