SofiaMartinsson

Inspiration till Noomis rum

Godmorgon!

Härligt att finvädret fortsätter ☀️

Här kommer lite tankar och idéer till Noomis egna rum. Vill att hon ska ha det ombonat och mysigt med mycket tyger och kuddar som även öppnar upp för massa bus och lek som att bygga koja osv. Eftersom hon idag har en jättefin grå sänghimmel från Ellos tänkte jag utgå från den och fortsätta kombinera det gråa med lite mjuka rosa toner men sen är jag även sugen att plocka in grönt! Vad tror ni om det? Håll gärna utkik efter gröna nyanser och tipsa mig! Bild 4 visar ett påslakan i den färgen som jag tänkt.

Vi funderade först på att köpa en växasäng för att behålla så mycket lekyta som möjligt men det blir en 90-säng direkt istället. Rummet är inte stort men det är alldeles tillräckligt för en enkelsäng. Känns smartare och mer hållbart att köra på en sån säng direkt. Perfekt när kompisar och familj kommer och hälsar på också med en extra riktig sovplats och mys att kunna sova skavfötters med kusinerna och så småningom även lillebror.

Noomi har sedan spädbarnstiden haft det jobbigt med sömnen. Det började vid 4 månaders åldern och ja det tillhör såklart men mer eller mindre antar jag. För henne mer. Jag kan nog räkna antal nätter hon sovit genom hela natten på min högra hand sen hon kom. Känns så viktigt att hon får en plats som är hennes egna som hon känner sig trygg och stolt med. Så vi kommer verkligen prioritera att försöka få till den känslan för hennes skull. Min lilla älskade tjej. Det vore ju underbart om hon kan sova någorlunda bra nu när det snart kommer en ny liten som ska busa om nätterna haha.

Här kommer några bilder jag hittat som passar ganska bra in i känslan jag tänker mig!

Jag ska överraska Noomi med ett dockhus har jag tänkt. När vi var i Helsingborg och hälsade på min syster och hennes pojkar blev Noomi så förtjust i Jax dockhus som var monterat på väggen. Så himla smart. När det sen blir ointressant att leka med dockhuset kan man använda som förvaring av böcker och liknande.

Detta fina hittade jag från Lilou Lilou hos Jollyroom

Hur gulliga var inte dessa små dockor i trä då?

Det får bli att börja samla! Bra att hållbara eko material har slagit sig in så starkt. Dessutom är de oftast finare än plasten tycker jag. Det finns så mycket mer skräp än vad vi någonsin förstår i textil, plast och elektronik och de ger ifrån sig gifter som kan vara bland annat hormonstörande. Möbler och mattor har dessvärre ofta flamskyddsmedel och PFAS (smuts och vattenavstötande) som både är skadligt för oss människor och vår miljö då de slutligen hamnar i våra vatten. Dessa ämnena tar sig alltså in i våra kroppar och studier visar att de är cancerframkallande. Det är oerhört svårt för mig att förstå hur de kan vara godkända att använda när vi har så lite kunskap om vad som händer på sikt. Vad hände med försiktighetsprincipen? Jag är absolut inte fullärd i ämnet men jag har ett intresse för det och det är ett bra första steg för man måste alltid fortsätta leta information. Så genom att lyfta dessa frågor hoppas jag kunna inspirera någon av er att åtminstone ha det i åtanke. Hittade en bra länk från naturskyddsföreningen man kan ha i bakhuvudet när man inreder barnrummet och hemmet.

https://www.naturskyddsforeningen.se/vad-du-kan-gora/gron-guide/tio-satt-att-avgifta-barnrummet

Nu ska jag ha en härlig stund på Centralbadet med Evelina och Helen ❤️

Kram till er alla!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.