Sarianne

Internationella brandvarnardagen

Visste ni att det var internationella brandvarnardagen idag? Jag fick det informerat för mig när jag var på en brandutbildning i förra veckan. En bra dag, till skillnad på alla andra hittepådagar. Rosa strössletsdag, glitterströssletsdag, surdeg och bla bla.

Jag har varit på fot hela dagen och landade inte hemma förrän efter 20. Jag och Julle började dagen ute hos hästarna för att sen ta oss vidare till Hööks och shoppa loss. Grimmor, schabrak, ridskor, mathinkar och höpåsar. Därefter snabbt hem för lunch och sen till andra stallet då J skulle tävla idag. Pirrigt värre men betydligt mindre pirrigt än förra gången då det var den första.

Efter tävlingen tillbaka till stall nummer två, skjussa två tonåringar till Norrköping som skulle sova över och sen hem för mys. Fick övertala med lite extra mys då en viss lillasyster ville vara med sin storasyster.

Så här på brandvarnardagen vill jag slå ett slag i batteriljusen. Barnen har länge velat ha ljus uppe så nu har de fått blockljus med timer ifrån Endless Candles så det slås på varje kväll för en mysigt sken. Nere i fönstret har vi haft i flera år den modellen som heter kronljus också med timer så ljuset tänds vid ca 18-19 varje kväll och brinner i ett par timmar.

Ljusen är väldigt verklighetstrogna och jag slipper att vara nervös för att glömma släcka osv. Riktigt bra ljus. Kronljusen har jag som sagt haft i flera år och ska köpa ett gäng till nu inser jag i höstmörkret. Ska även komplettera med fler blockljus vill ha några i uterummet som sköts av sig själva via timern.

Har en dotter som far och flänger mellan oss och A just nu, för att slippa packa hur tungt som helst har jag ordnat ett gäng med travelsetts med den dagliga rengöringen för huden. Prisa någon för reseförpackningar. Slippa släpa tunga burkar/flaskor och istället ha en mindre som räcker ett par dagar. Kanoners!

När vi väl kom hem slängde vi ner oss i soffan, bokstavligen, ända tills mannen tände en brasa och då slängde vi oss på golvet framför den istället. Spelade spel och Åt Jelly Bella, den goda versionen tack och lov. har ni testat de där äckliga godisarna? jag smäller av alltså! J somnade sen framför brasan och jag sitter nu här och avrundar kvällen med ett inlägg och på messenger med en som alltid svarar. Oavsett! Surrats lite tankar om det här med att bry sig, visa engagemang och annat som hör livet till en lördagskväll, tack för den pratstunden.

Nu är det dags för mig att nanna kudden, imorgon blir det favorit i repris med ridning, lite fix hemma med att sätta upp de nya fasadbokstäverna och planera upp veckan. Jag har både föreläsning, julfest ochmöte nästa vecka så lite koll på läget behövs.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Endless Candles

    Tack för fint inlägg i en viktig säkerhetsfråga. Vill bara förtydliga att just antikljusen inte finns kvar i kollektionen just nu men väl blockljus i olika storlekar, olika vita nyanser och med eller utan rörlig låga. Tack!