Sarianne

Semester i två hela dagar och odlingsplaner

Semester i två hela dagar!

 

Jag har valt att lägga min semester i år i två perioder, har lite semester nu, jobbar en vecka och går sen på´t igen. Jag gillar det upplägget, Ledigt för långt i sträck är inte riktigt min grej. Idag har jag ägnat mig åt att se över trädgården, det är lite av en tradition att ag påbörjar min semester så varje år. Rensa, fixa och röja det som behövs. Likt alla andra somras har jag haft en plan att odla i pallkragar. Jag ligger vaken länge varje natt när man ser att solens första vårstrålar börjar göra nätterna ljusare.

 

Varje år slutar det med samma sak, inte alls bra, jag missar den där odlingsdeadline varje år. Men inte 2021. Jag har redan beställt hem båda pallkragar och fröer inför sommaren 2021 nu och larmen i telefonen är redan installerat. ”Dags att börja odla” och några smileys på tomater, pumpor och morötter. Det ni, det kallar jag framförhållning.

 

Redan i år ska jag börja med mina pallkragar så allt är så redo som det kan bli inför kommande året. Jag är nog allt lite stolt över mig själv ändå!

 

En av de sakerna som verkligen utstrålar livskvalité är för mig de där gångerna man går ut i trädgården och hämtar sin egen odlade mat därför har jag klickat hem en del grönsaker av olika varianter inför kommande säsong. Solskensmorötter, aubergin, bifftomat, chili med då min man fått dille på det. Apropå dille så har jag givetvis dill och GRÄSLÖK med.

 

Vad är era bästa råd kring odling? Jag ska villigt erkänna att jag inte kan skryta med mina gröna fingrar men ett av mina nyare motton i livet är Vad är det värsta som kan hända? Jag tycker att det ger ett rätt bra perspektiv på livet!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!
Kommentera (0)

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.