Sarianne

Varbergs Kurort

Förra helgen åkte vi ner till Varbergs Kurort jag och min barndomsvän Sofia, under resan ner kom vi på att vi känt varandra i 30 år, herregud det är ju verkligen en hel livstid. Resan ifrån mig tog ganska exakt fyra timmar men kändes mycket kortare än så, vi satt och pratade mest hela tiden vilket slutade med att vi åkte fel men faktiskt bara en gång. Vi hade behandlingar bokade lite innan incheckningen så vi parkerade och gick emot byggnaden.

Redan när vi klev ur bilen blev jag frälst, havsdoft, vet inte när jag kände doften av hav sist, ljuvligt. Vi fick både morgonrock, spakit, tofflor och handduk och gick direkt till spa:t.

Fantastiskt!

varbergs kurort IMG_6307

 

Vi hade en Horizental Shower inbokad, man fick välja mellan två program jag körde en avslappnande och en energigivande. Hade höga förväntningar då jag hört mycket gott om den. Känslan av att ligga ner helt avslappnad och få vatten över sig var riktigt härlig och jag kände hur min stress bara försvann, sköljdes bort. 20 minuter låg man i sängen.

Rummet var ljuvligt, finaste utsikten och överallt fanns små vilostationer för återhämtning vi la oss i hängmattorna utomhus först och jag somnade till nästan direkt. Vi körde Thalassospa där det var blandat med kalla och varma källor samt bubbelbad. Det fanns även olika bastu:ar, ångbastun var den bästa jag testat.

thalassospa

middagsbuffe varbergs kurort

Vi hade beställt middagsbuffé på kvällen och det fanns mycket gott att välja mellan, man kunde enkelt plocka ihop både förrätt, huvudrätt och efterrätt. Mina favoriter var såklart ifrån skaldjursbordet, musslor, rökta och vanliga räkor. Vi somnade gott på kvällen efter en hel dag och havsluft, bad och bastu. Morgonen därpå hade vi en varsin ansiktsbehandling bokad på 60 minuter. Så härligt det var.

Konsten att unna sig att skämma bort sig, så väl värt det!
Jag körde på en klassisk ansiktsbehandling med lermask, rengöring, ansiktsmassage och en svalkande mask mot slutet.

varbergs kurort

varbergs kurort

Under behandlingen använde de produkter ifrån Kerstin Florian, produkter som jag själv börjat använda mycket sista tiden. Efter behandlingen fick jag en lista på vilka produkter som hade använts under behandlingen det gillade jag extra mycket för det brukar jag aldrig komma ihåg annars.

Efter behandlingen tog vi oss en lång frukost och satt och pratade och åt, pratade och åt.

varbergs kurort

 

varbergs kurort IMG_6356 IMG_6357 IMG_6358 IMG_6361 IMG_6362 IMG_6363

 

Bästa starten på semestern måste jag säga, helt klart får det bli en tradition att inleda semestern med spa. Att jag kommer komma tillbaka till Varbergs Kurort är väldigt givet men nästa gång får det bli två nätter.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.