Sarianne

12 tänkvärda tips för att minska kostnaderna i samband med semestern!

Semester, ahhh tänker du kanske nu? 

Jo visst är det härligt med semester men vi får inte glömma bort att det faktiskt för många innebär både ångest och känslor av misslyckande för många familjer. Även om vi idag har ordnat ekonomi och kan unna oss utlandssemestrar eller det vi vill utan att behöva spara nämnvärt så har det inte alltid sett ut så för oss. Som unga föräldrar fanns inte alltid ett kapital att ta av och vi har precis som många andra fått semestra på hemmaplan.

Inte nog med sina egna känslor ska man även hjälpa barnen att sortera sina egna känslor, de märker att ”alla andra” åker iväg utomlands, skidsemestrar och utomlands för en andra gång samma år det är klart att ens egna samvete får sig en känga för att man själv inte kan erbjuda barnen samma sak. Så var det i mitt fall iallafall och jag vet att många andra brottas med samma känslor. Jag skrev för någon vecka sen ett inlägg på tips över hur man kan ordna ett kalas för under 200kr som blev väldigt populärt och nu vill jag dela med mig av mina bästa tips på hur man kan komma undra med en semester som inte behöver kosta allt för mycket.

Om budjet inte räcker till allt man vill så får man bestämma sig för vad som är viktigast, vad kan man avvara och vad är viktigast för er?

  1. Ett av mina bästa spartips är att göra egen glass, lägg ihop alla glasspengar under en sommar och det kommer för de flesta att hamna på några hundra. Vi fryser in smoothies, frukt och bär tillsammans med förslagsvis juice. Hur gott som helst, barnen klagar inte!
  2. Det finns massor att göra även utan att resa iväg någonstans men om man ändå vill komma iväg på något sätt så hör efter med vänner och bekanta. Det finns säkert någon i er omgivning som har en sommarstuga som ni kan låna en vecka eller hyra för en billig slant.
  3. Tälta, vi tältade för första gången förra sommaren, trodde aldrig och då menar jag verkligen aldrig att det skulle vara något för oss men alla gillade det och vi har nog aldrig umgåtts så mycket som under den tältsemestern.
  4. Låna utrustning, strunta i att köpa allt nytt, ska ni iväg och tälta kolla blocket eller bland era vänner , samma sak med liggunderlag och så vidare det brukar alltid vara någon som har något.
  5. Byt bostad, testa konceptet att byta bostad men någon i en annan stad. Gratis och ni får uppleva en helt ny stad.
  6. Utnyttja din närmiljö, i lsutändan är det så att det barnen värdesätter mest är tiden tillsammans med er, blir det ingen utlandsresa eller legoland i år så ta tillfälle i akt att göra några dagsutflykter. Finns det en 4H gård i närheten eller en bondgård? Eller kanske en sjö ni kan åka till och fiska?
  7. Förbered er i tid genom att sälja saker ni ändå inte använder, lägg pengarna i en burk som ni spar till semestern för att på så sätt få lite extra guldkant i tillvaron.
  8. Utnyttja släkt och vänner, känner ni någon som ni kan besöka?
  9. Kika på vandrarhem, där kommer man billigare undan.
  10. Fråga barnen, vad vill de göra? Vi föräldrar målar ofta upp en bild av hur de vill att semestern ska vara. Ett år när jag frågade barnen fick jag till svar att den ena vill åka buss till stan och den andra ville ha en sångstund :)
  11. En sak som jag själv inte visste förrän jag fick ett mail tidigare i våras var möjligheter att låna flytvästar hos sin kommun för en väldigt billig slant.
  12. Utnyttja googlandets fantastiska makt, mängder av tips på semesteräventyr kommer upp om du bara spenderar lite tid på att söka.billig semester med barn
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Gisela Lidbeck

    Jag har ett tips till: Geocaching! Leta efter ”skatter” med hjälp av gps (mobiltelefon). Kolla in hemsidan geocaching.com