Sarianne

14 avslutningspresenter som värmer en pedagogs hjärta!

Som pedagog får jag den här tiden på året väldigt många frågor om vad som är en ”bra” sommarpresent till sina barns pedagoger! Som förälder gav jag alltid något kring jul och sommar till pedagogerna på mina barns förskola för att tacka för terminen.

Är det ett måste, absolut inte? Som pedagog förväntar man sig inget utan en avslutning tillsammans med barnen på förskolan innan sommarledigheten är det som finns kvar i minnet hos mig. Jag tycker det är viktigt att familjer inte ska känna sig ”tvingade” att köpa något av traditioner som varit, många dras med sämre ekonomi och då är det mycket bättre att spara den pengen till glasspengar eller något annat för den enskilda familjen. Men de finns de familjer som vill ge något därför ger jag tips på vad jag själv har gett under åren och tipsar på saker som jag själv har fått som varit uppskattat. Att få en egengjord teckning med barnets namn på och en kram är precis lika uppskattat som något annat!

Några saker som jag tänker går hem hos en pedagog är:

  • De allra flesta pedagoger dricker en kopp kaffe eller te på rasten så en personlig kaffekopp är ett förslag.
  • Jag har flera gånger fått hemmagjord saft eller sylt, det tycker jag är mysigt.
  • En planta till exempel en jordgubbsplanta.
  • Handkräm använder vi titt som tätt.
  • Hemmagjorda kakor som pedagogerna kan snaska på under rasten.
  • En pocketbok att läsa under semestern.
  • Man kan även köpa något till verksamheten, en ny bok, kanske en faktabok om något eller ett pussel. Eller en experimentsbok som pedagogerna kan använda tillsammans med barnen.
  • En bukett plockad av ett barn, kanske ni har några blommor i trädgården som barnen får plocka och ge till sina pedagoger.
  • Doftljus
  • Kan barnet pyssla något, kanske ett handavtryck med någon personlig text.
  • Jag såg för ett tag sen (minns inte var) en som målat en vanlig lerkruka och köpt två påser med fröer och skrivit texten ”Thanks for helping me grow” och sen hade barnen ritat en teckning. Det tyckte jag personligen var en fin gåva att ge till någon.
  • Gillar ni att pyssla kan ni hos Kreativa Karin bland annat skriva ut en godisstrut som du kan skriva pedagogernas namn på och fylla med något gott, personligt, enkelt och utan några större kostnader.

sommarpresent till pedagoger

Bild lånad från Kreativa Karin

  • Små flaskor med handsprit i någon doft tror jag vilken pedagog som helst skulle uppskatta.
  • Sist men inte minst att köpa något till sina barns pedagoger ska inte kännas som ett tvång och du ska absolut inte ha dåligt samvete över det, tänk så här: du överlåter det bästa och dyrbaraste du har till förskolan och det i sig är den största gåvan för alla pedagoger, att känna er tillit till oss!

Lämna gärna en kommentar och fyll på listan om du har fler förslag på saker du själv gett bort eller om du som pedagog fått något som du uppskattat extra mycket! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Josefine

    Är förskollärare och har fått mkt fint men det finaste jag nånsin fått var ett läppsyl och en tygpåse. Varför tänker någon nu? Jo för att det var en gåva som var köpt på ung cancers webbshop. Alltså något som faktiskt hjälpte någon mer behövande än mig. En mkt fin sak att då tyckte jag.

  2. Thilde

    förra sommaren gjorde jag fruktspett som jag satte i en vattenmelon som barnen tog med till fruktstunden. Blev populärt av både fröknar och barn :)

  3. Anneli

    Den bästa presenten för mig är orden ” tack för att du finns här för mitt barn” från föräldrar och kramar från barnen.

  4. Anna Kihlberg

    bra skrivet!!! Många bra o kreativa tips!!! Alltid bra att få höra det från ett ”säkert kort”

  5. Sanna

    Fina tips. Men för mig som jobbar på förskola är den absolut bästa presenten och ett fint betyg den där lilla kramen när barnet ska gå på sommarlov eller börja skolan och de viskar ”jag kommer sakna dig, lova att hälsa på”

  6. Ingrid - Mamma till två sessor

    Tack för alla fina tips, har själv suttit och funderat över detta! Förra sommaren bakade jag bullar och la i fryspåsar med lockiga presentsnören på som fröknarna kunde fika på tillsammans med barnen och det verkade uppskattat! Hade tänkt baka bullar denna sommar också, plus att jag beställt varsin tiger-dräkt från Libero (mina döttrar går på olika avdelningar) som de kan ha i utklädningshörnan :) Tänkte att det kunde vara vara kul med nåt till hela avdelningen :)

  7. Frida Lundqvist

    en riktigt fin lista!
    Förra sommaren lämade jag handskrivna kort med en liten påse godis till sonens pedagoger och fick precis lite tips till årets presenter :)

  8. Marina

    Jag har gett bort välgörenhetsarmband också – blir ju dubbelt bra. Har även köpt en barncancer-fonden-nalle till avdelningen ett år. Gjorde en personlig tavla (kolla t.ex. Meekatt design) med en massa ord om hur vi upplever förskolan. Ett år köpte jag en kasse med ingredienser till en god potatissallad och skrev receptet på baksidan av ett akvarell-vykort. Chokladpraliner är också lite lyxigt och man kan ju köpa t.ex. 3 per pedagog så blir det inte så dyrt. Ett annat tips är att köpa något till gården, t.ex. ett fruktträd eller en bärbuske.

    1. sarianne

      Det var väldigt många bra tips, jag gillar välgörenhetsarmband extra mycket sen lät det mysigt att få ingredienser till något också. Allt var förstås bra :)

  9. Annika

    En jul gav jag pedagogerna på dotterns avdelning varsin reflexväst. Hittade rosa västar i vuxenstorlek på Hööks, passade perfekt eftersom avdelningens barn hade rosa västar på när de var ute.