Sarianne

10 bästa tipsen på roliga saker att göra tillsammans med barnen i snön

Sportlov hemma hos oss, utspritt verkar det vara och en del har inte ledigt förrän nästa vecka. Snö har vi också, hur har ni det?
Snön har legat ett par veckor hos oss nu och min fantasi brukar börja tryta lite efter några snöiga veckor, vad ska vi hitta på idag. Pulkaåkning i all ära men det är inte kul sju dagar i veckan, enligt mig iallafall.

Nu under de här veckorna har vi testat på lite nya saker och även en del gamla favoriter, nedan listar jag mina 10 bästa tips för att utnyttja snön till max (innan den försvinner)

  1. Leta djurspår fota dem gärna och googla när ni kommer hem vilka olika spår ni har sett.
  2. Måla på snön med penslar
  3. Strike a pose hoppa ifrån altan, en snöhög eller direkt upp ifrån marken. Rörelse och glädje på en och samma gång, dessutom är det rätt härligt att falla rakt ner i snön.
    aktiviteter på sportlovet
  4. Ta in snö undersök vad som händer när snön smälter, hur ser vattnet ut? Ta även in snö och lägg i en bytta och måla sedan på det så kan ni njuta av konstverket ett tag.
  5. Såpbubblor måste ni bara testa om det är minusgrader ute, yes de fryser till is!
  6. Svart papper fånga snöflingor på pappret och du ser snöflingans utseende (låt pappret vara i frysen innan)
  7. Frys in ballonger
    billiga sportlovsaktiviteter
  8. Snöbana med petflaskor fyll några petflaskor med vatten och gå ut och se hur bra flaskorna åker nerför snön. Vill du gå steget längre bygger du banor med svängar som flaskorna kan åka i.
  9. Glowsticks i snön gräv ner ett gäng med glowsticks ytligt i snön, ännu finare är det om mörkret har hunnit infalla sig.
    glowsticks i snön
  10. Tre i rad med pinnar, kottar
    tips på saker att göra i snön
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.