Sarianne

Vinn legoprodukter

Idag kan du börja tävla om ett Star Wars eller ett Lego friends ifrån Lego.

Star Wars legot har ett värde på ca 1200:- samt ett Lego friends värde ca 1200:-

lego

 

För att vara med och tävla svar på frågan ”Nämn en färg som finns i legologgan”! Berätta även gärna om något legominne du har!

Skriv även om du endast tävlar om någon speciell av de två förpackningarna. Star Wars, Lego Friends eller spelar ingen roll så att säga :)
Dela gärna tävlingen i valfri social medie (inget tvång). Vinsten kommer hinna fram till jul :)

Tävlingen avslutas söndag den 7/12 kl 23.59

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elisabet

    Rött finns i LEGO-loggan och jag vill vinna StarWars-legot.
    Mitt starkaste LEGO-minne är egentligen ett minne av en barndom. En svunnen barndom hos min nu tonårige son. Ett minne av en lycklig pojke sittandes i ett hav av LEGO, varje dag, varje stund. Ett minne av att inte kunna sätta ner sin fot i hans rum utan att trampa på någon av de små vassa bitarna. Ett minne av att inte kunna dammsuga hans rum utan två timmars plockning innan. Ett minne av en fantastisk tid – trots dammråttor och sår under fötterna. Nu är denne yngling en 185 cm lång man och jag fnissar till då jag i fantasin placerar honom just där, mitt på golvet, i havet..

  2. Sofia

    Lego-loggan är bl.a svart (röd,vit och gul).

    När jag var yngre lekte jag och mina två brorson alltid med Lego, vi byggde allt möjligt. Men ja minns så väl en gång när vi bestämde oss för att bygga egna rullskridskor. Sagt och gjort med lite legoplattor, hjul och ett och annat gummiband lyckades vi få till dom. Ja o där stapplade vi runt ute på gården, tillsammans alla vi tre syskon. Någon föll till backen, en annan skrapade sitt knä, men värst av allt var hur himla ont vi hade i våra små ” röd prickiga” fötter efter att frivilligt gått runt o trampat på legobitarna ;-P

    Mina tre barn skulle nog ha störst glädje av ett Lego Friends paket :)

  3. Annica L

    Rött.

    Mitt legominne är inte från så länge sedan. Sonen då 4 år hällde ut allt sitt lego på golvet och när det var dax att städa sa han:Mamma jag förstod inte att det skulle bli så jobbigt att städa så det får du göra.

    Är gärna med och tävlar om vilken som av legoseten.

  4. Lina Hansson

    Åh tänk va härligt det vore att lyckas vinna detta. Den ena dottern skulle älska Lego Friends och den andra Starwars. Julens härliga färg rött finns i loggan.
    Jag har så många fina minnen av legobyggen i hela min uppväxt så det blir svårt att välja tur just ett minne. Finns så mycket att skapa med detta material att bara fantasin sätter gränser.
    Håller tummarna!

  5. Lottiz

    Svar: röd

    Jag har inget jätte starkt minne mer en att jag minns att jag hade en låda full med lego och gillade att bygga små världar, hus och bilar. Känner igen mig i mina barn de är nog lite som mamma och pappa var som barn ;).

    Håller tummarna.

  6. Alexandra

    Gult och rött finns med i lego loggan. Mitt bästa minne måste vara när mina föräldrar överraskade mig julaftons morgon o jag var typ 5 och dem hade byggt ihop en hel flygplats till mig. Och sen satt vi i timmar o lekte.

  7. Linda

    Gult finns i lego loggan :) Ett lego minne måste vara när min pojk fick sitt första lego. Han var alldeles lyrisk och satt i timmar och byggde innan han sen stolt visade det han byggt :) Jag har tre barn som älskar att bygga lego så om jag har turen att vinna så spelar det ingen roll vem av sorterna det blir :)
    Håller tummar och tår och hoppas på tur :)
    Kram Linda

  8. Frida

    Rött är en av färgerna som finns på lego loggan =)

    Skulle såååååååå gärna vilja vinna något av dessa sett till sonen på 4,5 år ! Vilken spelar ingen roll! Han skulle bli lika glad för båda

  9. mammalinda

    Svar: Röd

    Minne: Mina legominnen är när min son får Legopaket och den glädjen som lyser i hans ögon och hur mysigt vi har det tillsammans när vi bygger, bara han och jag. Jättemysigt! Och så kanske när man på nätterna trampar i legot. Då gör det mest ont.

    Jag vill ha Lego Star Wars

    :-)

  10. Johanna K

    Svaret på frågan är: Röd
    Legominne har jag sååå många men mina främsta är faktiskt förknippade med just jul. Jag önskade mig nästan alltid lego i julklapp men fick alltid mjuka paket. Vi hade det inte särskilt gott ställt, en jul när jag var tio fick jag ett litet hårt paket i det granen. Minns lyckan över att få mitt eget lego även om det var den minsta förpackningen som går att få tag på. Jag skulle gärna vilja överraska mina egna barn med ett lego friends på jul!

  11. Charlotte - Studentmamman

    Men vilken vinst! Båda skulle passa finfint här hemma :-) En färg i loggan är gul!
    Jag har inget Legominne från min egen barndom så mitt minne får väl bli alla de jäkla Legobitarna man trampade på när sonen var yngre och besatt av Lego- j-vlar (rent ut sagt) vad ont det gör!

  12. Eva

    Rött finns i legosloga.

    Ett av mina största lego minnen är när jag och min bror sparat ihop till den gula legoborgen och när vi kommer till butiken har de höjt priset. Mannen i butiken var dock så snäll så vi fick köpa den jag var väl 7 år kanske. Sen gick vi hem och byggde och har haft väldigt mycket kul med den. Jag byggde upp den till mina barn nu i sommar och de blev lika glada som jag blev för 30 år sedan.

    Jag tävlar bara om star wars setet.

  13. Helene

    Färg röd i loggan!! Tävlar om lego friends, det skulle göra dotter nöjd och glad, hon skulle utstråla välbehag. Mitt bästa minne av lego, var när jag var liten och limmade de bitar som jag inte fick till att passa…

  14. Therese

    Lego-loggan har lite olika färger men jag väljer VIT! Star Wars lego vore en helt galen julklapp till stora W och hans far skulle bli lika lycklig han! Ett särskilt Lego minne jag har är när stora W är 2 år och ska öppna sin lego julkalender. Han tvingar sin morfar öppna och bygga med honom och pappa som knappt aldrig byggt lego kämpade på! Och stora W var SÅ STOLT! För mig är det ett så fint minne!

    Delar på Facebook och instagram!

    Nu håller jag tummarna för två av mina grabbar ;)

  15. Caroline

    Min son är lite förtjust i Gud o Jesus, speciellt i jultider när vi läser om barnet i krubban.
    För några dagar sedan köpte vi lego som han satt o byggde ihop, han hittade inte en bit o frågade om jag kunde hjälpa honom. När jag hittade biten säger han ”hur kan jag ha fått en så snäll mamma!?” Jag kontrar med ”hur kan JAG ha fått en så snäll pojke?!” Då kommer det… ”Mamma, det har nog Jesus fixat” <3 vi önskar oss ett star wars skepp! Och gult finns i loggan

  16. Zandra - Mamma till Milo & bebisen i magen

    Åh, jag vill jättegärna vara med och tävla om Star Wars – legot till sonen! <3 :)

    Svar: Vitt finns i Legologgan :)

    Legominne: Alltså, jag har väldigt många faktiskt, då jag ÄLSKADE att leka med lego som barn :) Men ett av dem största minnena jag har, är att jag & mina 2 bästisar ALLTID byggde olika små rum till legogubbarna. Vi typ låtsade att vi var mammor, också hade vi massa massa barn! Och ALLA barnen skulle ha egna, unika rum, efter sin personlighet ^_^ Vi byggde sängar till dem, skrivbord osv.. Och sedan lekte vi med det ^_^

    Läskigt, men känns som att det var igår nu när jag skriver om det, trots att det gått flera flera år, hihi.

    Nu kan jag inget annat än att hålla alla tummar & tår jag har, det hårdaste jag kan! <3 :)

  17. Ida

    Röd finns i lego-loggan. Jag lekte mycket med lego som jag ärvt av min storebror när jag var liten. Men hans riddarborgar och rymdstationer blev snabbt ombyggda till små städer med hus och korvkiosker och stall och alla andra nödvändigheter man kan tänka sig ;) Här hos oss är det tyvärr tillbaka till rymdstationerna som gäller, därför är jag med och tävlar om lego star wars paketet denna gång!

  18. Josephine- Mamma till Elika & Nick

    Svart finns i lego loggan. Detta skulle vara skoj att vinna med två stycken här hemma som gillar att hålla på med Lego. Om jag har turen att vinna så är det star wars som står högst upp på listan.Jag delar på FB ( Josephine Granholm) Nu håller jag tummarna!

  19. Marie L Olsson

    Svar: RÖD

    Har många fina minnen av Lego tillsammans med min son då han var liten, men vill gärna ha nya minnen oxå!
    Så därför hoppas jag på Lego star wars så att jag och min nuvarande 12 åring kan skapa oss nya och fina minnen.

  20. liniz2013

    Åh jag skulle gärna vilja vinna Star Wars Legot till min son :) Han älskar verkligen Lego :) trevlig kväll, kram Lina

  21. Anna Anehed

    Rött finns i lego loggan
    Vill gärna vinna lego star wars
    Mitt bästa lego minne är när hela familjen byggde en legostad med jultema :)

  22. Marie Krantz

    Hej !

    Svar : Färg som finns i logan VIT

    Ett legominne jag har är när sonen byggt och byggt länge på en ganska svår robot. Med hjälp av sin pappa. Sedan kommer lillebror och ville titta. Tar tag i lego bygget och vips så var många bitar borta. Bara att ta nya tag :)

    Sonen önskar sig STAR WARS. Han bygger och skapar med säker hand. Kan bygga och leka sig in i Legos värld i flera timmar. Så detta vore verkligen drömklappen för sonen.

    Hälsningar Marie

  23. Veronica Andersson

    Vit finns med i LEGO loggan.
    Mina barn, Ellen, Elvira & Elvin älskar friends lego. Jag (mamma) älskar att leka och bygga med dem. Det inbjuder till mamma & barnsamtal utöver det vanliga ibland.
    Mitt lego minne är att när min mamma skulle handla gardiner på HEMTEX när jag var liten. Jag åkte gärna med, just för att de hade ett legobord där med klossar till oss barn att leka med! Jag hade inte själv lego som liten.

  24. Daniela

    I legologgan finns lite gult. Som liten flicka fick jag jag höra att Lego var för pojkar så jag lekte med lego hemma hos min kusin och sparade pengar så att jag kunde köpa en egen lego-bil – det var lycka! Mina söner skulle bli väldigt glada av Star Wars-legot men även av Lego Friends, så det spelar ingen roll. Hälsningar Daniela

  25. Johanna Lemon

    Gult finns med i loggan :)
    Mitt minne var när jag sorterade upp alla legobitar i färger och därefter byggde ett stort hus och knappt lät min son få röra det för jag var så inne i bygget. Man fastnar lätt :)
    Jag vill helst vinna Lego friends då min dotter ÄLSKAR det och inte har det bygget man kan vinna.
    Delar på fb och instagram om jag kan ;)
    God Jul Önskar Johanna Lemon

  26. Thina

    Gult finnt i loggan
    Vi var en vecka hos vänner när min pappa var inlagd på sjukhuset och under den veckan byggde vi 35 kvm legostad. Jag fick även fyra vänner som jag pratar med minst en gång o veckan 28 år senare
    Helst lego friends men hon skulle älska vilket som helst

  27. Therése Fjellström

    RÖD, mina bästa legominnen är med min sjuåring som tidigt började bygga lego själv, han har adhd och har ingen koncentration men med lego kan han sitta länge. Bygga enligt ritningen, lugnt och harmoniskt.. Det är så underbart att se honom med ro i kroppen utan utbrott och man blir helt varm i hjärtat! Vi vill vinna lego star wars så vi får sitta och mysa ihop!

  28. Carola L

    Säger väl röd då eftersom det snart är jul!
    Mitt största LEGO-minne är min kusins fantastiska LEGO-byggsatser. Han hade allt rymdlego som fanns – det fanns inte ekonomi för det i min familj, men jag kommer ihåg hur roligt vi hade när vi lekte med dessa farkoster!
    För min del så spelar det ingen roll vilket paket jag skulle få om jag vann!

  29. mayas pappa

    Gul ☺

    När man byggde legobåtar och badade som liten.

    Jag skulle vilja vinna lego star wars till min systerson.

  30. Jeanette Johansson

    Svar: röd
    Mitt starkaste lego minne är när min två år yngre bror och jag byggde. Vi byggde rymdstationer och städer av vanliga småbitar och plattor. Vi byggde säkert inga underverk. Anledningen är att det är mitt starkaste minne av min brors barndom. Vi särades på när jag var 10 och det är lego jag tänker på när jag tänker på honom.
    Idag bygger jag med min 7 åriga son och det är såklart Starwars för hela slanten.

  31. Joi

    Röd tävlar om lego friends
    Mitt första legominne som jag kommer på är när pappa ännu inte hade firat min födelsedag. Jag kom till pappa och på hans högtalare stod en stor legokartong med Lego Brandstation. Jag vågade inte ens fråga om den var till mig för risk med att bli ledsen.
    Den var ju liksom oinslagen.
    Jag bara satt i soffan och stirrade tills pappa sa att den var min. Då fullkomligt slet jag upp paketet.

  32. Carolina

    svar: rött.
    Önskar vinna lego friends.

    Minne…hade aldrig något speciellt lego hemma när jag var liten så det var alltid jätte roligt att komma hem till mina kusiner som hade MASSOR!! :)

  33. Hanna

    Röd :-)
    Ett av de mysigaste minnena jag har från min barndom är en höst när strömmen gått och min syster och jag satt och byggde lego i timmar med levande ljus :-) det skapades hus, farkoster, figurer, städer, bilar och raketer… Härliga barndomsminnen

  34. Malin

    Åh. Minns när jag var liten hur mkt jag lekte med lego. Byggde olika hus osv. Nu vill jag ge mina barn möjlighet att bygga vidare med lego

  35. oscar

    Färgen gul.
    Lego minne : De bästa lego minnet jag har är när jag byggde en träkoja med fallucka. Det tog mig lång tid, ca 3 Tim att bygga. Men den blev super fin och värd all tid!

  36. Jeanette

    Svar: röd

    Jag vill jättegärna vinna Lego Star Wars

    Ett fint minne är att just alla vi syskon lekte tillsammans med lego. Det är verkligen perfekt för samarbete.

  37. vayleth

    Rött som julen
    Önskar star wars
    Alla gånger man legat på golvet å lekt med lego med barn å barnbarn är underbara lego minnen

  38. Linda, mamma till majken & arvid

    Gult är färgen :)
    Minns när jag var liten med mina syskon så limmade alltid Vår pappa alltid lego för han ville inte hitta nån lego överallt hemma. Bättre att limma allt så inget försvann. Kanske smart men inte roligt för oss barn om vi ville bygga bättre *hihihi* hoppas så på lego friends till dottern ♡ gissa vad skoj VI skulle ha. Mor & dotter kväll med massa av lego *hihihi*

  39. Mrs Andersson

    Lego logon är röd, vit, gul och svart! Jag lekte med Lego under hela min bardom och skulle älska om han hade lika mycket kul som jag. Han skulle verkligen gilla Friends förpackningen eftersom han tycker mycket om att rollspela just nu :)

  40. Beatrice, mamma till Robin och Jennifer

    Gul är en av färgerna :)

    Jag kommer ihåg när jag var liten och lekte med lego med min storebror.Vi byggde hus till lego familjerna bland annat. Bara det att han alltid valde bitar/färg först och jag fick ta det som blev över. Du kan ju gissa vems hus såg ut som ett ruckel ;)

    Jag vill helst vinna Star wars legot om jag har turen på min sida.

    kram

  41. Johanna Th

    Hej!

    1. Rött finns i legologgan.
    2. Ett legominne jag har är när jag och min bror byggde ett torn längre än oss själva (vilket inte var så jättelångt säkert) ;)
    3. Jag vill gärna vinna lego friends till min dotter.

    Mvh
    Johanna Th

  42. Fröken M

    Rött finns i loggan !

    Det här är drömprinsen om man frågar Viggo, för just nu är lego det enda han leker med och de små byggklossarna kan hålla honom sysselsatt i timtal.
    För att vara så liten så är han otroligt duktig på att bygga efter beskrivningarna men han bygger nästan lika gärna egna konstruktioner. Sitter sedan jag eller C och bygger med honom – ja då är lyckan total!

    Jag själv har tyvärr inga egna legominnen, men det tänkte jag skaffa mig nu! För faktum är att jag tycker det är nästan lika kul att bygga som viggo, så därför håller vi tummarna för massor av tur och att vi får ett starwarskalender skepp att spendera julhelgen med :)

    Kram Fröken M och Viggo

  43. Caroline, i väntan på nummer tre!

    Svar: Röd.
    Jag och mina två yngre bröder brukade bygga väldigt mycket med lego, men det jag minns mest är hur avundsjuk jag var då dom fick fina bilar och polisstationer, det lilla jag fick var en låda med blandade klossar en gång, man tänkte väl som så att det var mer för pojkar men jag verkligen älskade att leka med det, tycker det är jätte kul att friends har kommit nu.

    Vilken av lådorna jag har turen att vinna spelar ingen roll då jag vet två tjejer som skulle bli väldigt glad för friends och en grabb som skulle bli överlycklig för star wars :)

  44. Jenny

    Svar Röd .
    Tävlar gärna om star wars legot.

    Bästa minnet med lego är när jag och mammas dagbarn lekte med lego. Så fort jag hade kommit hem från skolan så lekte vi ända tills alla barnen skulle gå hem. Sen fortsatte vi dagen efter vecka in och vecka ut.

  45. jessamy

    Hej.

    Delar på facebook i namn Linnéa Möller.
    Rött finns i loggan. Jag har inte många minnen mera en det jag såg på reklamen inför varje jul i tidningar och på tv. Detta friends setet önskar sig min dotter och har tyvärr ej råd att köpa det men skulle vara kul att få ge henne det.

    mvh jessamy

  46. Jenny

    Vit.
    Kommer ihåg i somras när vi var på Legoland och solen stod högt på himlen och det var super hett och vi försökte fylla barnen med vätska och köpte slush i stora flaskor och Emilia blev getingstucken i munnen

  47. Så älskade från första stund

    En av färgerna är gult som finns i loggan.
    Legominne som jag har är att det alltid var en höjdare att åka och hälsa på min pappas mormor för i en garderob hade hon en jättejättestor tygkasse som var full med lego. Det var så mycket lego att vi 4 syskon aldrig behövde ”slåss” om några legobitar. Det räckte och blev över till oss alla!

    Jag hade velat vinna Lego Friends till min son. Han älskar lego och på senaste tid har han upptäckt att Lego Friends är roligt. Det är inte bara ”gubbiga gubbar som poliser, bovar och banditer” som är roliga utan det finns faktiskt annat lego som är roligt! I julklapp önskade han sig lego Friends bageri av sin mormor. :)

  48. kaffemorsan

    Färg i loggan: VIT

    Mitt bästa minne med lego är varenda gång jag bygger något med min son. Jag blir nämligen så sjukt stolt över mina fula kreationer. Och så blir jag nästan liten ledsen när sonen genast förstör min byggnad, haha!

    Vi önskar oss Star wars lego om vi har tur!

  49. Malin Lönning

    Gult, svart och röd! Min son på 7 år önskar sig Star Wars Legot:) Han gillar att leka med legogubbarna framförallt! Min lillebror och jag lekte mycket med lego när vi var små!

  50. Eva Flood

    Svarar Röd
    Gillar delar på FB
    Minne när jag var med barnen när de var små till Lego land deras ögon när de såg allt som var gjort av Lego,nu är det barnbarnens tur att gilla Lego,spelar ingen roll vilket Lego

  51. Mirre

    1: Svart är en av färgerna i Lego loggan.
    2: här hemma har vi en storsamlare på snart 6 år, när vi flyttade till huset så hade jag varit noggrann med att packa Legot försig, så det inte skulle försvinna bland alla kartonger. Väl framme i huset så ville Melvin börja sitt byggande direkt och jag letar och letar men hittar inte hans alla kartonger med Lego. Inser att när jag gått igenom alla våra kartonger så finns Legot inte! Melvin blir alldeles förtvivlad. Senare på kvällen kommer jag på mig själv att jag la dessa Lego kartonger i gamla förrådet så jag fick åka dit och hämta dom, trodde dom hade kastats för en sekund. Åkte hem och Melvin satt flera timmar in på natten med sitt älskade Lego.
    Jag vill tävla om Lego Star Wars, håller tummar och tår för en vinst då Melvin fyller år den 17e december.
    // Mirre

  52. Brittis

    Vitt finns i loggan.
    Bästa minnet är när sonen byggde en bil helt själv efter manualen. Vilken stolthet han visade.
    Sonen är Dick inte jätte intresserad av lego längre men dottern är så jag tävlar gärna om LEGO friends.

  53. Lisa

    Svar: röd

    Hela familjen älskar LEGO, underbart med saker alla åldrar kan göra tillsammans.

    Jag och mina två yngre bröder byggde jättemycket med Lego när vi växte upp. Jag minns varje gång pappa ville att vi skulle plocka upp Legot från golvet så slig de på dammsugaren… ”vips så hade vi plockat upp det” :-)

    Star Wars legot skulle barnen älska ♥

    *hoppas hoppas*

  54. sofie Rydin

    Röd är med i loggan.

    Mitt bästa lego minne är från legoland när jag var 6år. Det bästa var att köra i lego bilarna pch få eget körkört. Känner känslan i magen än. Stolt och modig. Hoppas kunna göra samma resa med min dotter. Önskar star wars lego då pappan här hemma är lika förtjust i det idag som när han var liten.

  55. Carolina

    Vit färg finns med i loggan.
    Minne: Jag minns att jag kunde sitta i flera timmar och leka med lego när jag var liten. Om jag vann skulle jag vilja ha lego friends att ge till min dotter och hoppas på att hon blir lika fast i legovärlden som jag blev.
    Med vänlig hälsning, Carolina

  56. Susanne

    Röd finns i Lego-loggan.

    Jag blir glad för vilken som helst av vinsterna, min barn skulle också bli överlyckliga!

    Jag har ett legominne från min barndom. Min pappa lekte sällan med oss men ibland var han med och byggde lego. Det kändes speciellt, en gång sa min lillasyste, ”titta pappa är lekfull!”.

  57. Eliz

    Färg: Röd

    Minne: Minns när jag fick mitt första lego, en poststation med tillbehör. Hade spanat in den länge och blev överlycklig när jag fick den i present!

    Tävlar gärna om Star Wars-legot!

    Eliz

  58. Lina - Mamma till Elias & Meja

    Då blir mitt svar VIT. Mitt bästa legominne, när jag fick mitt första smålego som liten. Det var en röd låda med två gula legoplattor som vi byddge hus, träd och staket på. Jag och min syster kunde sitta i timmar, dock lever inte detta lego kvar med oss idag. Därför vore det fantastiskt roligt att få ge bort ett lego star wars till våran stora kille här hemma. Lego är nämligen något som står högst upp på önkelistan i år.

  59. Linda S

    Svar: röd.
    Jag minns när jag var liten och jag fick följa med mamma till hennes kusin. De hade en stor kartong (iaf stor för en plutt som mig) full med legobitar. Den tömdes ut på golvet och jag satt där i timmar och byggde hus medan de vuxna drack kaffe. Spelar ingen roll vilken förpackning det skulle bli om turen är på min sida.

  60. EN MÖLNBOBOS LIV - MAMMA TILL MELVIN OCH FELIX

    Jag är gärna med och tävlar. Svar på frågan är bland annat vit

    Jag har delat här

    https://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2014/12/05/lego-712/

    Min son älskar Lego Friends men även rymdskepp så det spelar ingen roll vilket vi vinner (kanske kanske hellre rymdskeppet).

    Ett legominne är från förra julen (tror jag det var) när vi bestämde oss för att bygga ihop allt vi hade beskrivningar till. Först satt jag en hel dag och bara sorterade upp allt lego i färger. Sen satt jag drygt en dag och byggde ihop allt. Herregud. Sen lekte sonen med det i två dagar och sen var allt isärplockat igen *s’

  61. Hjärtebarnsmamman ♥

    Svar: Röd :D
    Ett av mina legominnen är från när jag var liten. Jag och mina två brödrar som är två år äldre och två år yngre lekte ofta med Lego. En gång bestämde sig lillebror (då ca 10 år) för att bygga en legolampa. Han var ganska finurlig och tyckte om att exprimentera. Sagt och gjort, han fick ihop en legolampa.. nu skulle han bara få ström i den. Han pillade sönder sladden från en gammal stereo och kopplade in i din legolampa.. sen petade han in sladden i ett el-uttag. Sen… ja sen satt han och skakade en stund på golvet innan han ”somnade”. Huset blev mörkt och mamma kom och frågade vad vi gjort. Vi fick såklart berätta för henne vad lillebror gjort och han fick åka en sväng till akuten. Men det var ingen fara. Han vaknade strax efter att huset slocknat och inga prover eller undersökningar visade någonting på sjukhuset. Efter det fick vi inte leka med dörren stängd, iallafall inte lillebror :P

    Vinner jag så skulle jag vilja ge Lego Friends till Alicia, hon äääälskar lego precis som sin mamma och vi kan sitta länge och leka tillsammans.

  62. Angelica

    Röd!
    Jag kommer aldrig glömma lyckan när jag fick Lego i julklapp. Ett sjukhus med ambulans. Å vad jag byggde med detta och lekte måååånga gånger.

  63. Carola Erdestål

    Hejsan !
    Svar : En färg som finns i logan är RÖD !

    Legominnet som jag har som mamma är att det gör väldigt ont när man kliver på dessa små legobitar som ligger utsprida lite överallt. Aj aj..

    Annars så är det ett legobygge en bil som Martin ” Jobbade ” länge med och var så stolt när han byggt klart. Lyckan att se en glad kille ett fint minne

    Star Wars Legot står på sonens önskelista. Han tycker om att bygga och skapa. Få leka att man är i rymden med största hjältarna simma mellan galaxerna och bli en bättre jedi. Det skulle verkligen passa min kille.

    Ha en bra dag ! Med vänlig hälsning Carola Erdestål Mail [email protected]

  64. Sally

    Färg Röd
    Själv har jag ingen minne av legot men mina barn älskade bygga mest fantastika byggnader i timmar
    och nu hat turen kommit till mina barnbarn därför skulle jag vilja vinna och se glädjen när paket öppnas på julafton
    Om jag vinner så vill jag gärna välja lego friends

  65. Desirée Larsen

    Svar: Själva ordet LEGO skrivs med vitt, först svart runt om texten och sedan gult. Bakgrunden är röd.

    Mitt bästa legominne är när jag var liten, morfar skulle passa mig och min kusin och vi bygge med lego hela kvällen. Ett otroligt mysigt minne, både av lego och av min älskade morfar.

    Lego Friends eller Starwars spelar ingen roll – det viktiga är ju att man kan bygga med legobitarna =D

    Delar på FB: https://www.facebook.com/desiree.larsen/posts/10152817330536259

  66. Håkan Wirgart

    1. Bla gul ingår i loggan :)
    2. Kommer ihåg när jag var liten, för alldeles för många år sen, och byggde vad jag kallade för gånghus I Lego. Det var hus med hemliga gångar, fällor, vapen mm. Fantasin flödade och kommer än idag ihåg pirret i kroppen när man byggde och testade konstruktionen. Berättade för min son om det för ett par år sen, så nu bygger även han egna gånghus. :)

    Eftersom sonen är en STOR Star Wars-fantast tävlar jag om denna åt honom. :)

    Mvh
    Håkan

  67. Linda

    Vit!

    Lego Friends skulle jag vilja vinna till mina barn.
    Minns att jag och min bror lekte med lego tillsammans som små.

  68. Anette Carlsson

    Svar: Röd

    Bästa legominnet hade jag från min Lekskoletid då jag älskade att sitta och bygga med Lego tillsammans med mina kompisarna vid de små borden.

  69. Fembarnsmamma

    En av färgerna är röd. Jag minns en gång när jag evar liten. Jag kom hem till en klasskamrat (han hade två bröder, inga systrar) på födelsedaskalas. I vardagsrummet hade dom byggt en koja avlego. Den var ca 1,20 i höjd och ungefär 1,50×1,50 i bredd. Jag har aldrig sett så mycket lego hemma hos någon i hela mitt liv, varken innan eller efter. Det var verkligen jättehäftigt! Jag vill helst ha star wars, då bara grabbarna leker med lego, men dom tycker om typ allt lego.

  70. Christina Kettle

    1. Röd
    2. En jul för många år sedan då sonen öppnade en stor julklapp. I den fanns ett lego med en undervattensgrotta. Då var det stjärneögon

  71. Malin Svensk Björck

    Hej!
    Jag är med och tävlar :)
    Rött finns i lego loggan.
    Mina bästa minnen av lego är när vi brukade sitta nästan hela familjen på golvet och bygga. Den ena skapelsen mer knasig än den andra, haha. Men kul var det!

    Lego friends vinner jag helst, min guddotter vill ha det.
    Delat på Facebook, Malin Svensk Björck.
    Ha en fin dag!

  72. Anna-Carin W

    Gult är en av färgerna i loggan :)
    Jag minns att jag och min bror hade rymdlego som jag tyckte jättemycket om, men jag är osäker på om det var Stjärnornas krig som det hette på den tiden! Och så byggde jag mycket, hus, släpvagnar och bilar minns jag. Det är kul med lego! Håller tummarna för att mina barn får lite nytt lego :)

  73. Nettan

    Rött är en av färgerna som är med i loggan :-)

    Här hemma älskar båda barnen Lego, 6-årig kille och 10-årig tjej så vi har alla sorters Lego.
    Vi bygger gärna tillsammans hela familjen, så kul med beskrivningarna och man ser hur stolta barnen blir när de fixar de svåra delarna .-)

    Jag kommer ihåg när jag var liten, då hade vi ett hobbyrum med bilbana och Lego, men det var pappas rum ;-) Vet att det var en massa lego, både nytt och sen min pappa var liten men tror nästan aldrig jag fick röra det… Haha :-) Bilbanan vet jag däremot att jag fick vara med och köra :-)
    Vad jag kan komma ihåg så hade jag aldrig något eget lego, det var som sagt pappas.

    Så nu när barnen får lego i present så sitter vi gärna tillsammans och bygger, riktigt mysig sysselsättning. Här går både Lego Friends och Star Wars hem! Men då jag själv var liten så var jag väldigt avundsjuk på mina kompisar som hade Lego Belle ville (tror jag det hette) så är det ju lite extra kul att bygga Friends legot med dottern.

  74. Matilda Pettersson

    Röööd! :)

    Tävlar om Star Wars.

    Jag minns med glädje när jag och mina två, ganska så mycket äldre, bröder lekte med Lego som vi hade i en meeeega-stor låda av något slag. Nästan lika stor som ett badkar, haha! Man grävde och letade efter speciella bitar att bygga sina olika projekt med. Jag blev alltid SÅ imponerad av alla de invecklade grejer som brorsorna kunde göra helt på frihand och ägnade sedan veckor åt att försöka bygga något liknande. Det gick sådär :P

    Kram Matilda

  75. Jenny

    Svar: Röd :)
    Jag och mina syskon lekte mycket med lego när vi var yngre. Vi hade en hel stad vi byggt upp och en egen valuta med de genomskinliga små bitarna. Vi kallade dem värdesaker och använde dem som pengar. Sonen min är än så länge för ung men hans kusiner älskar lego :). Detta skulle bli en julklapp till dem. Om jag skulle vinna spelar det ingen roll vilken av förpackningarna det blir, det skulle bli lika uppskattat oavsett :).

  76. nathalie

    Ser färgen gul.
    Ett minne jag har av lego är att min bror byggde alltid med massa lego när vi var små. Jag är några år yngre än han så jag tyckte att det var jätte kul att förstöra dom.. Idag kan jag se på mitt stora barn att det är inte så kul då hans lillebror gärna förstör hans byggen hela tiden. Så där smäller jag mig lite själv på fingrarna..

  77. Veronica Morin

    Röd finns i loggan. Spelar ingen roll vilken, har flera legofantaster här hemma. Ett knasigt legominne var när jag ca 15 år gammal byggde en bordell i lego med min bästis

  78. Christina Frisberg

    SVAR: RÖD.
    Ja minne med lego ja vars, nog har man gått i fällan o köpt lego som är till för betydligt äldre barn än sina egna och fått ligga på alla fyra i timtal och byggt och byggt, och det är ju faktiskt kul med lego även för vuxna, fast det är nog ändå bäst att hålla sig någorlunda till det barnen klara av själva!!
    Jag skulle vilja vinna Star Wars legot till min lilla älskling Elliot för han är tokig i Star Wars o springer omkring o härmar den där chiwacka eller vad han nu heter!! ;)
    Klart jag delar tävlingsbilden på fb under mitt namn Christina Frisberg.
    Kramar till alla som vill ha /törs ta emot / behöver. :)

  79. Emily

    1. Röd (vit, svart, gul)
    2. Vad vore livet utan Lego?? Det finns med från tidig ålder i olika storlekar och färger. Lego är oslagbart! Bara fantasin sätter gränserna , så stor som liten kan kliva in i fantasins värld och även bevara sina kreationer för framtiden

    1. Emily

      1. Röd (vit, svart, gul)
      2. Vad vore livet utan Lego?? Det finns med från tidig ålder i olika storlekar och färger. Lego är oslagbart! Bara fantasin sätter gränserna , så stor som liten kan kliva in i fantasins värld och även bevara sina kreationer för framtiden! (Är dock inte lika salig över dessa små plastbitar dom tusen ggr man råka kliva på dom

  80. Sanna

    Jag är självklart med och tävlar, och skulle allra helst vilja vinna Lego Friends kartongen till min dotter Alva. Hon skulle bli helt överlycklig i fall hon fick detta under granen,och jag skulle bli minst lika lycklig jag som fick äran att överraska henne med detta. Hon älskar nämligen Lego Friends och skulle allra helst vilja ha varenda liten kartong i affären om hon fick, men hon är samtidigt medveten om att jag som ensam förälder inte är gjord utav pengar och att kartongerna är relativt dyra. Detta skulle med andra ord inte alls vara något hon skulle förvänta sig att få i julklapp.

    På legologgan finns ibland annat färgen röd.

    Har många fantastiska legominnen men mitt allra bästa är helt klart när vi besökte Legoland i somras. Det var en upplevelse som vi alla i familjen hade väntat på i flera år och som vi verkligen var lyckliga över att den tillslut blev av.

    Delat tävlingen offentligt på FB (Sanna Kaakinen).

    Kram Sanna

  81. Lina Eckerström

    Svar : Vit

    Ett Lego Friends tävlar jag om :)

    Min 6 år äldre storebror var en mästare på lego. Han byggde stora komplicerade borgar med höga torn och nerfällbar brygga som ingång. Han var noga med att alltid ställa in det i ett skåp så att inget skulle gå sönder.. tråkigt nog för han hade han en lillasyster som aldrig kunde låta bli dessa fina borgar utan skulle tvunget leka med dom. Vilket i skn tur alltid innebar att dom gick sönder. Snäll som han var blev han aldrig arg :)

  82. Tina Carlström

    Gult finns i legologgan.
    Jag måste tyvärr säga att jag inte har något legominne alls. Jag växte upp med tre systrar och för oss var det Barbie och bollar som var intressant.
    Jag tror inte ens vi hade något lego.
    Men min son vill jag ska få massa lego att leka med :)