Sarianne

Enkel middag, träningar och första läxan!

Julls fick hem sin första läxa idag, två papper med uppgifter att göra tillsammans.

Hon har längtat efter läxor men så jobbigt det var plötsligt, hon vill bli liten igen få komma tillbaka till förskolan och bara vara ett barn. Inte en fullvuxen sexåring med läxor, sitta still och andra krav. Hon tacklar förändringen precis som en sexåring bör göra, en protest och förtvivlan över att pendla mellan att man både vill känna sig stor och liten.

Läxan blev gjort iallafall, bokstäver skrevs och den andra läxan handlade om namn. Jag gillar läxor som ger tid för samtal då det oftast (hos många) är det som missas idag. Julls fick svara på frågor om vad hon heter, varför hon fick sitt namn, vad det betyder och om hon har några smeknamn.

Vi var helt säkra på att hon skulle heta Ida, tills hon kom ut, det såg inte alls ut som någon Ida. Vi hade förväntat oss någon ljushårig men istället var hon nästan svarthårig när hon kom ut fast hon idag är blond. Det tog ett par dagar innan vi kom fram och enades att det skulle bli en Julia. Julia var ett av mina förslag och sen var även Ellen, Meja och Stella mina favoriter.

Tisdagar är dagen med full fart för oss! Lyckligtvis är det min tidiga dag (när jag jobbar) så jag hinner med att rodda läxor och mat innan.

Julia kör fotboll och Elin handboll, vi far emellan för att hinna med och sen snabbt hem för att komma i säng. Pusselbitar som behöver matchas för att få ihop men att prioritera barnens träningar är viktigt för oss. Med ett överviktigt barn ser vi gärna att hon finner rörelseglädjen och testar på så mycket som möjligt. Hon älskar att röra sig, gå iväg på sina träningar, leka utomhus och är väl den som tjatar mest här hemma om att hon vill gå ut på promenad.

Elin fortsätter med sin handboll två gånger i veckan och hon känner sig nöjd med det medan Julia kommer att fortsätta med handbollen och fotbollen. Vi har också anmält henne till Knatteskutt som hon gillade väldigt mycket sist vi gick på det och på lördag ska hon få prova på innebandy för att se om hon kan gilla det. Inser att fyra dagar i veckan kanske är lite i överkant, vi får utvärdera efter ett tag!

handboll för barn

Vi försöker alltid hitta något lätt till tisdagar att äta, dels även vi middag redan vid 16.30 de här dagarna för att sen fylla på med något enkelt efter träningarna sen behöver det också gå snabbt. Idag testade vi Santa Marias ren curry spice mix tillsammans med kyckling och kokosmjölk. Jag valde att bara hälla i hälften av mixen då våra barn inte är så vana vid stark mat. Gott och enkelt!

Går dina barn på några aktiviteter, är det viktigt för er att barnen motionerar på fritiden?

enkelt middagstips

 

middagstips kyckling

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.