Sarianne

Flås, flås och härlig skog

Igår kändes luften så där härligt höstig, jag gillar hösten bortsett från regn. Tända ljus, raggsockor (ingen höst utan raggisar), en brasa och en kopp med något varmt i glaset. Jag älskar vintern, bortsett ifrån kalla fötter, där kom vi tillbaka till ämnet raggsockor – vilket det här inlägget inte alls skulle handla om ifrån början!

Julls hade sin kompis som sov över igår, de var ute mest hela dan, spelade handboll på tomten och klättra i plommonträdet. Lek i rörelse utomhus, minns det såväl ifrån barndomen, älskade skogen. Vi hade en skog bara hundra meter bort där jag växte upp, alla möjliga lekar pågick där och jag minns spökgrottan som alla fruktade, slutade nästan alltid med att vi skrämde upp oss själva och sprang med andan i halsen hemåt utan att blicka tillbaka för att komma tillbaka dagen efter igen. Vi blev aldrig uppätna av något spöke.

Skogen kan ju vara en av de mest härliga platserna som finns och vilka förutsättningar för fantasin, lek med kompisar eller en skogsutflykt med sina föräldrar kan vara ett av de härligaste minnen ditt barn kan bära med sig i vuxen ålder – precis som jag och säkert du också minns skogen från din egen bardom.

Skogen, tystnaden, saker att upptäcka, enkel men god matsäck. Varm choklad, en smörgås eller kaka och rumpan på en stubben, minnen för livet!

Minns du skogen från din egen barndom, vad gjorde ni?

skip hop väska
 
En av Julias Skip Hop väskor från Babyhuset.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.