Sarianne

Hur du klarar värmen på bästa sätt!

Har ni varmt?

Rätt ljuvligt om man bara ser till att ta hand om sig under dagen, vi gör inte många knop alls vilket i sig också är riktigt härligt ibland – bara vara och ta dagen som den kommer. Inga måsten!

Solskydd känns som en given sak i den här värmen, det här med att bränna sig har jag upplevt allt för många gånger så jag är väldigt noga med att smörja in mig, solsveda kan förstöra flera dagar framöver. Barnen är av två helt olika typer, den ena blond och blir hur brun som helst och har aldrig bränt sig. Den andra rödlätt och ljus i hyn och bränner sig om vi inte smörjer ordentligt men klarar solen ovanligt bra för att vara rödlätt ändå. Solskydd, solskydd och åter solskydd. Snåla inte utan använd så det blir ett jämnt och tjockt lager.

Vi har varsin flaska med vatten till barnen i kylskåpet så vattnet alltid är svalt och gott och dessutom håller vi håll på hur mycket de får i sig. Åker vi till badstranden fryser vi in lite vatten i varje flaska så håller sig vattnet svalt och kallt längre tid under dagen.

vattenflaska till barn

 

Härligast i min mening är att besöka ett bad för att få total svalka men vi har även dagar vi stannar hemma, korsdrag inomhus och utomhus håller vi igång med vattenspridaren som till och med fick sig ett besök av mig igår, ljuvligt i all sin enkelhet.

Hattar har vi skaffat ett gäng också, som skyddar mot solen, barnen gillar hatt och jag kan inte låta bli att tycka att det är lite sött med hatt!

skydda barnen mot solen

När solen är som allra starkast mitt på dagen försöker vi ofta hitta på något inomhus, om vi har en heldagsutflykt försöker vi söka oss till skuggan om det går. Inomhus hittar vi på enkla aktiviteter, det kan vara skönt att bara vila och ta det lugnt en stund, titta på film eller använda ipaden en stund, finns orken så pysslar vi gärna.

De varmaste dagarna kan det vara gott att svalka sig med en isglass eller isbitar för den delen som går minst lika bra som glass har jag märkt den här extrema värmen. Vi äter också massvis med vattenmelon för att få i oss extra vätska, vattenmelon kan också vara gott att frysa in och ta fram under dagen. Vi använder ibland även fryst melon och kör i mixern, tillsätter lite vatten så blir det världens godaste sommardryck.

Vattenlek går åt, på med kallt vatten och kör vattenkrig, nackdelen är att man aldrig riktigt vet när man går säkert, plötsligt får man en vattenstråle i nacken när man hänger tvätt, så där lagom härligt. Sommaren är barnens tid så vi får glatt ställa upp på både det ena och det andra vattenkriget.

sommarhatt barn

Hittade en del bra tips på expressen, som att skölja handlederna i kallt vatten i tio sekunder så hålls kroppstemperaturen nere i en timme, smart och enkelt tänker jag.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emily

    Många bra tips dessa riktigt heta högsommardagar! Det är ljuvligt att ha så många dagar tillsammans med familjen och då vill man också ha orken till att leka och umgås-:) söta solhattar-:)

    1. sarianne

      Svårt att hålla energin uppe en hel dag tycker jag men med svalka och mycket vatten funkar det iallafall bättre :)

  2. Mia

    Hej!

    Jag har följd er några år tillbaka nu. Jag beundra er jättemycker. Det hade jag inte orkat på grund av mina diganoser som jag har. Har själv en blogg som jag skriver om mitt liv och mina diganoser. men jag är väldig glad det jag har om kring mig.Har min familj. Ni har fin bilder och bolgg m.m. Kommer åter att följa er. Ni är duktiga alla hopp tycker jag. Du gärna skriva tikkbaka om du vill. Har det så gott i varmen.

    /Mia

    Jag är en mamma som inte är som alla andra mammor. Jag följer min egna väg och kan man inte respektera det så håll dig undan. Jag älskar djur men katter och hundar ligger mig varmast om hjärtat. Sen så betyder min familj ALLT för mig så ni vet*S*

    Kolla gärna in min blogg och lämna gärna ett avtryck! Antingen i gästboken eller med en kommentar!

    Tankar från en helt vanlig ungdom med diagnosen ”autismspektrumtillstånd

    men lever efter mottot att hellre se möjligheter än problem! Bloggat tidigare, men blev inte mycket av det hela till slut – får se om det blir annorlunda nu!
    Syftet med mitt bloggande är att dela med mig av mina åsikter och innesta tankar + skriva om vad som händer i mitt liv! Har alltså inget specifikt ämne att skriva om – får bli vad det blir helt enkelt… :-)

    http://miamiamia.bloggplatsen.se/ och E-mail: [email protected]