Sarianne

Kryssning med Birka Cruises

I lördags begav vi oss som sagt ut till havs, kryssning med Birka Cruises, vädergudarna var verkligen med oss, strålande vackert väder vilket alltid ger en sjöupplevelse det där lilla extra. Vi hade bokat bord på restaurang Compagniet och serverades en god 3-rätters middag.

Jag tror att vi alla var rörande överens om att efterrätten var helt klart den bästa, även om allt var gott men rabarber cheescaken var en klass för sig. När jag har åka med Birka förut har vi alltid valt buffé, i restaurangen där vi åt nu var det mycket lugnare och mysiga dessutom hade vi havsutsikt.

3rättersmeny

 

Efter middagen gick vi till varsina hytter och gjorde oss ordning innan vi anslöt i en av hytterna och delade på en flaska mousserande vin som ingår i hytten när man väljer lyxkryssning. Vi satt länge och väl i hytten, pratade, skrattade och själv njöt jag riktigt av havsutsikten, det uppkommer en härlig känsla ute till hav tycker jag. Vi bodde tre stycken i varje lyxhytt och det kändes verkligen rymligt och fönstren från golv till tak uppskattade jag allra mest.

Efter det mousserande vinet gick vi vidare till baren för något gott att dricka och vi delade upp oss för de som ville fortsätta prata och resterande som ville dansa. Jag hakade på dansgänget, utan tvekan och spenderade flera timmar på dansgolvet. Vi gick och la oss innan det stängde och sov oss fram till lyxfrukosten som både bjöd på mousserande vin (igen) och en väldigt god buffé. Väldigt överraskad över utbudet som var precis i min smak, varma rätter fick vi beställa direkt till bords och jag valde en våffla som var riktigt smarrig. Även den här gången placerade vid fönstret för att få extra utsikt och en lugn och härliga stämning rådde över restaurangen. Efter frukosten delade vi upp oss lite igen, jag började med att gå igenom taxfreen, sniffandes på parfymer och köpte överraskningar till barnen och lite godis till mig. Vi var ute på däck ett tag och njöt av solen och pratade semesterplaner. Till lunch köpte vi en god räksmörgås som verkligen var överfull av goda räkor.

Innan vi hade kommit tillbaka till terminalen spanade vi in schlagershowen som faktiskt var en av de allra bästa sakerna ombord, om man gillar schlager kan tilläggas, jag älskade den. Hann även kika in lite på spa:t som vi inte alls prövade den här gången men det kommer definitivt att bli ett besök nästa gång. Det jag gillar med Birka är att fyllan inte är så påtaglig, visst kan man stöta på en och annan men överlag känns det som städade personer som åker iväg för att ha roligt med kompisar och lyssna till musiken, äta gott och dansa.

birka cruises

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. ingela25

    När jag såg korten så tänkte ja vad gör Charlotte Pierrli ( hur hon nu stavar) där. Tog ett par tittar innan jag såg att det var du. Härlig resa verkar ni ha haft i alla fall. Härligt det såg ut att resa med Birka.