Sarianne

Fåret Sam

Minns ni att vi klippte navelsträngen och minstingen fick flytta upp på övervåningen, det har gått bra men det kvarstår fortfarande att hon tassar ner varje natt och smyger ner till oss iallafall. Jag brukar vaknade runt två av en fot i magen eller en näve i ansiktet, definitivt dags för fas två. Hittade det sötaste lilla fåret Sam som inte bara är en nattlampa utan även en sömntränare.

Syftet med Sam är att hjälpa barn som inte kan klockan att veta när det är dags att stiga upp på morgonen. Sam blir därmed ett pedagogiskt hjälpmedel för dig som förälder som du kan använda för att lära barnet när det är dags att sova och när det är dags att vakna. Men Sam har ytterligare en funktion; Sam berättar även för barn som vaknar innan klockan ringer, hur länge det är kvar tills klockan ringer (en halvtimme innan det är dags att vakna, skiftar displayen färg från mörkblå till grön och 12 stjärnor räknar ned halvtimmen).
Jag är så otroligt nyfiken på hur det här kommer att funka, vi har pratat med Fröken J om hur klockan fungerar och att fåret säger till när det är morgon, blundrar fåret så är det fortfarande natt. Den här sömntränaren väcker utan tvekan väldigt stor nyfikenhet hos en sexåring. Som sagt, spännande, återkommer med en rapport om hur det har gått om ett par dagar.

zazu pedagogisk klocka

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.