Sarianne

Pyssel till Alla hjärtans dag

Firar ni alla hjärtans dag?

Vi har aldrig haft någon tradition att fira det på något speciellt sätt men ett mysigt sätt att uppmärksamma de man tycker allra mest om är det ju. Det viktigaste är för mig att hitta dessa tillfällen i vardagen men högtiden växer mer och mer.

Att ge bort någon liten present eller ett kort är lite min melodi. Barnen brukar tycka det är mysigt att ge någon liten nalle till varandra eller ett hemmagjort kort. Frossa i hjärtan och söta ting för att sprida lite extra kärlek!

Jag har samlat mina bästa pyssel till alla hjärtans dag.

Forma söta hjärtan av piprensare är enkelt och går snabbt att få ihop ett gäng, du kan fästa ihop dem för att skapa en girlang också vilket blir fint. Trä pärlor på piprensaren är även ett tips som även de allra minsta fixar själva.

alla hjärtans dag pyssel

 

Att använda toalettrullar som stämplar fungerar fint vare sig du vill göra en hjärttavla eller ett alla hjärtans dag kort.

alla hjärtansdag pyssel

 

Ytterligare en tavla kan du göra genom att sätta knappar formade som ett hjärta eller att tussa silkespapper och forma som ett hjärta.

pyssel alla hjärtans dagEn aktivitet som verkligen tar tio sekunder att förbereda är ett så kallat hjärtspel, rita antal hjärtan som du önskar och skriv en siffra i varje hjärta. Barnet kan sen förslagsvis lägga russin i de olika hjärtana så det blir rätt antal, det går ju precis lika bra att använda knappar, kapsyler eller stenar.

Enkelt men väldigt uppskattat!

alla hjärtansdag förskolaVi har även gjort en hjärtlarv som blir så där lite alla hjärtansdag känsla på. Det du behöver är lite roliga papper, enfärgade går precis lika bra, fint med tidningspapper också. Namnet har jag skrivit med glittergel i guld som ger en väldigt fin effekt.

alla hjärtans dag förskola

Har du några roliga pysseltips till alla hjärtans dag?

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. lindaengsen

    Fint pyssel du gjort!! Knapparna var en rolig idé. Hur många knappar har man inte liggande till ingen nytta… Kanske blir ett knapphjärta imorgon :-)