Sarianne

Tävling

Idag startar jag upp en helt fantastisk tävling i samarbete med Philips Avent där du kan vinna en bröstpump värde 1599:-

Är du gravid, går i barntankar, har en väninna som är gravid så passa på att tävla även om du inte behöver en själv, vilken vän du skulle vara om du gav bort denna till någon, jag skulle bli hur glad som helst (om jag var i det stadiet i livet)!

Kika in och läs mer om Philips Avent bröstpump.

bästa bröstpumpen

 

bröstpump

 

För att vara med i tävlingen om den här bröstpumpen värde 1599:- följ dessa enkla steg:

  1. Lämna en kommentar där du svarar på frågan ”Vilket är ditt bästa tips till nyblivna föräldrar”? 
  2. Vill du smöra lite extra dela gärna tävlingen på valfritt sätt instagram (@sarianne1), facebook eller blogg. (Inget tvång)!

    Tävlingen avslutas söndagen den 3/11 kl 21.00. Vinnaren meddelas direkt i bloggen och vinnaren kontaktar mig själv via mail.
    LYCKA TILL!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tessan

    Sov, sov, sov och sov…det är allt du kommer att behöva veta, resten klarar du ut efter hand med vad själv känner r bäst för dig och din nya familj!

  2. AnnaOlsson

    Jag skulle säga så här, ingen första tid hemma med den nya familjemedlemmen är den andra lik, det skiljer sig även mellan barnen inom samma familj. Det viktigaste jag skulle vilja att en ny familj får ed sig är att bara njuta av lugnet och ta tiden att lära känna varandra och hitta ert mönster som familj. Att bilda en familj är en häftig känsla så njut av den här första tiden, den kommer inte tillbaka. Många minnen som ni kan bevara sen när barnen växer upp och blir större. Så njut, ta det lugnt, koppla bort all stress och bara va. Vill ni glida omkring i skönaste mjukisbyxan i 14dagar så gör ni det, vill du passa på och promenera långa promenader så gör du det, hitta vad som ger dig kraft och energi. mår du bra så kommer bebisen att känna av det och få samma känsla som dig. (Delat på fb och instagram tipsat).
    Håller tummarna nu inför min tredje leverans skulle jag verkligen bli glad över en sån fantastisk bröstmaskin, har kört manuellt med de två andra så denna bröstpump skulle kännas som rena lyxen!

  3. Monika K

    Ladda med bra mat som är lätt att laga och fikabröd som går att frysa in så klarar du första tiden med gästerna galant!

  4. Sandra - med massa barn!

    Ta det lugnt när nu kommer hem, bjud över folk om bi vill, annars låt bli. Känn inget tvång utan är det som känns bäst för er.

  5. Petris

    Jag tyckte att allt kändes naturligt när väl bebisen kom ut, allt gick som på räls. Jag förstorade inte upp någonting utan varje dag fick bli som den blev vilket var en skön första tid för oss.

  6. Robban

    Som blivande tvåbarnspappa vill jag försöka mig PP att vinna denna till min fru. Vid första barnet var amningen väldigt besvärlig då sonen ville snutta helst dygnet runt. Med en bröstpump kan jag få möjligheten att hjälpa till med något mål under dygnetså frun kan ta igen lite sömn.
    Det blir också mitt bästa tips, låt pappan var mer involverad från början, vi duger lika bra som ni kvinnor, i alla avseenden utom amning!

  7. CeciliaErlandsson

    Ett råd: Lyssna inte och tro på allt som alla säger är rätt för just dig och din familj. Sålla och ta till dig de råd som du själv känner passar er!

  8. Malin

    Lyssna på andras tips men gör som ni själva känner funkar och passar bäst.

    Hoppas! Skulle verkligen behöva en ordentlig bröstpump denna gång!

  9. Anna - Vitt eller svart

    Hejhej!

    Toppvinst när lillebror kommer snart, bara veckor kvar nu… Har inte pumpat med mina tre tidigare barn men hoppas att jag denna gång vågar släppa taget av amningen och dela med mig till pappan.

    1. För min del har det varit oumbärligt att jag kunnat amma barnen samtidigt som vi åker bil. Jag har satt mig på knä och lutat mig över babyskyddet, jag har inte tagit av mig bältet eller så och det har inte varit bekvämt men helt klart värt att trösta en ledsen bebis. Är det någonstans som barn inte är gjorda för att vara så är det på långresor så alla knep är iofs bra men just när de är pyttesmå har amningen fungerat bäst. :)

    2. Smörar genom att dela på FB (Anna Vland) :)

    Ha det fint!
    //Anna

  10. Frida Carlsson - snart kommer nummer fyra!

    Gå på långa promenader R att stärka din kropp och finna välbefinnandet avdäm friska luften!

  11. Beaa

    Mitt tips är att ta det lugnt, lev i slowmotion om det är det ni behöver. Utnyttja släkt och vänner. Istället för massa presenter låt dem hjälpa till med något istället

  12. Sandra - mamma till Molly

    Hej, jag är gärna med och tävlar om denna bröstpump då jag förmodligen kommer att behöva ha en bröstpump även denna gång. Väntar barn nummer två just nu och har gått över 4 dagar men ingen bebbe än. Med första dottern fick vi aldrig igång amningen utan fick låna en bröstpump från landstinget vilket man inte får göra denna gång. Eftersom jag har inåtgående bröstvårtor vet jag att det kommer vara svårt för bebisen att ta bröstet så pumpa blir nog alternativet denna gång med. Har endast en handpump här hemma eftersom så denna vinst skulle komma väl till hands! :D

    1. Mitt bästa tips till nyblivna föräldrar är att lita på sin instinkt. Ni känner ert barn bäst och att ta vara på den första tiden. Var med er bebis och släpp alla andra så kallade måsten. Disken kan vänta till imorgon. Mys, umgås och lär känna varandra. Sedan att de ska passa på att sova när man kan. Är svårt i början men man kommer in i det sedan att verkligen vila/sova när barnet gör det. Man behöver verkligen mer sömn än vad man tror även om man går runt på små rosa moln i början. :)

    2. Bloggat: http://surrovich.blogg.se/tipsochtavlingar/2013/november/brostpump-311.html

  13. Erika - lilla familjen

    En viktig sak att komma ihåg är att det är inte alltid som det låter/ser ut och då syftar jag såklart på Facebook och Instagram och alla familjebloggar som finns. Dessa ställen sätter en otrolig press på oss föräldrar, man får ofta bilden av att allt är en dans på röda rosor för andra, – man ser bilder från utflykter, mysiga bakstunder, läser om mysiga familjekvällar och självklart är det roligt att läsa allt detta men det kan vara extremt jobbigt då man själv är inne i en jobbig period, det kan även sätta en extrem press på oss föräldrar. Jag har många gånger känt mig som en dålig förälder och vissa stunder har jag känt en extrem avundsjuka över att andra verkar ha det så lätt, inga krångliga läggningar, barn som sover länge på morgonen, syskon som myser dagarna i ända, barn som pratar tidigt, som inte blir ledsna vid lämningarna, som aldrig klättrar. Jag har känt mig som en dålig förälder många gånger, för att jag inte gör allt det där med mina barn som jag ser att andra gör med sina barn. Det man måste komma ihåg är att man bara är människa och man gör så gott man kan och ALLA föräldrar nog känner så stundvis och INGEN har det underbart jämt. Självklart väljer man att visa det positiva att dela med sig så mitt råd är alltså; oavsett hur du känner så kom ihåg att det finns någon annan som känner precis likadant som dig och börjar du dela med dig av det jobbiga ska du se att du har någon som känner precis likadant som dig..

  14. Anna L

    Jag har egentligen inga råd bara lite väl valda tankar att dela med nig av. Ett av den är att köpa hysteriskt mycket saker, vi använde knappt hälften av det som stod på alla *måste ha listor * som jag googlar fram.
    Fortsättningsvis, passa på och vila under dagen, speciellt om du har en liten kommande nattuggla. Gör matlådor så du enkelt får i dig mat med en hand:)då slipper du ett stressmomemt och bra mat behöver du! Försök att unna dig något, även om bebisen är liten så låt mannen gå it på en promenad en stund och du kan ta en lång dusch, ett bad eller något annat som får själen att må bra!
    Sist men inte minst, ingen är perfekt, är det någon tidpunkt i livet du ska passa på och njuta av att kunna gå omkring i pyjamas halva dagen och flottigt hår så är det nu!

  15. Emma W

    Är gärna med och tävlar och mitt bästa tips är att ta det lugnt och bara vara med bebisen/familjen. Vardagen och måstena kommer att finnas kvar så ta det lugnt och njut av den första tiden som går alldeles för fort.
    Fick aldrig amningen att funka ordentligt med första barnet så denna skulle vara perfekt att ha till nästa :-)

  16. Sandra som ska ha barn

    Jag är gravid i v16 och berättade för nära och kära förra veckan. Jag har redan fått 3 miljoner råd så mitt råd till mig själv som kommande förälder, skippa och ge alla råd (till kommande gravida)

  17. Anna-Lena

    Mitt absolut bästa tips till nyblivna föräldrar är att ta tillvara på sömnen, sov när bebisen sover! Unna dig en tupplur mitt på dagen för st orka med de kommande nattmålen

  18. Alexandra

    jag är jättegärna med och tävlar! Jag skulle vilja vinna denna till mig själv då vi försöker att starta en familj tillsammans och en bröstpump är ett måste!

    Mitt bästa tips är nog att försöka göra som man själv vill och inte lyssna för mycket på alla andra, man kommer att göra misstag med det har alla gjort och kommer alltid att göra!

  19. EN MÖLNBOBOS LIV - MAMMA TILL MELVIN OCH FELIX

    Jag är gärna med och tävlar då jag vet att min kusin som får barn i december gärna vill ha en bröstpump. Vore kul att vinna denna till henne så hon får en helt ny.

    Mitt bästa tips är att använda sunt förnuft. Det är så många som kommer med råd hela tiden att man till slut blir virrig… köp inte heller massor med saker innan bebis kommer. Jag minns att med första barnet köpte jag massor som sedan visade sig vara helt meningslöst… bättre att känna efter vad man behöver när barnet kommit.

    Länkat här

    http://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2013/10/30/brostpump-311/

  20. Heidi Larsson

    Jag är med och tävlar för min nära vän ska snart ha barn och med sitt förra barn hade hon så galet mycket mjölk, och fick handpumpa hela tiden. Hon skulle verkligen bli superglad om hon fick denna av mig!!

    Bästa tipset är att man måste förstå att man inte är någon supermänniska! TA hjälp av nära och kära i den mån det går. Man MÅSTE få sova! Vi hade ett kolikbarn och de första månaderna minns jag nästan ingenting av – man måste inse att man behöver hjälp, annars vet man inte vad som kan hända till slut, shaken baby-syndrome och annat otäckt. Våga be om hjälp!! =)

  21. Annika - drömmen om 11 barn

    Mitt tips är att inte lyssna på alla som själva väljer att komma med åsikter, råd och ”tips”. Fråga gärna de nära och kära, men det finns alltid de som ska komma med kloka och goda råd. Hur du är den perfekta mamman, hur du ska göra med amningen, hur du ska lägga ditt barn osv osv osv. Lita på din magkänsla – Du ÄR den perfekta mamman för Ditt barn!

    Länkar: http://nilssonpettersson.blogg.se/tavlar/2013/october/sarianme.html#comment

    Kram Annika
    [email protected]

  22. Caroline, 20år och blivande tvåbarnsmamma

    Mitt bästa tips är att njuta, koppla bort stressen, säg ifrån redan innan den lilla kommer att besöken får vänta och njut bara ni, lär känna varandra, besök hinner ni med senare! Kom ihåg att det får vara stökigt och man får vara trött det är helt okej! Fotografera mycket, tiden går snabbt! Prata med din partner och säg hur du känner, var öppna med varandra, lyssna och allt kommer att bli kanon! :)

    Tipsat här: http://fames.se/caroline/brostpump-fran-philips-avent/

  23. Erins BFF

    Jag vill så gärna vinna den här och ge den till min bästis som väntar sitt andra barn :)
    Mitt bästa tips till nyblivna föräldrar är det som var mest värdefullt för mig när jag fick mitt: barnet har bara er och ingen att jämföra er med så ni är bäst i deras ögon även om ni tycker att ni kan vara bättre.

  24. ingela25

    Mitt bästa tips är att se till att få en liten stund per dag för sig själv oavsett om det är en dusch på 5 min eller en promenad på en kvart. Bara att man slipper få ha ansvaret för allt en kort stund. Ja lovar bebisen överlever utan mamman i faderns famn även om den gråter Sen strunta i hur det ser ut hemma o om ni äter bara äter mackor en dag eller vecka ni överlever. Skulle vara en perfekt vinst har delat på facebook.

  25. Linda

    Tävlingar e ju alltid roligt……

    Tips till nyblivna föräldrar är nog att ta det lugnt, var tillsammans och lär känna den nya familjemedlem. Skapa en trygghet och ta vara på stunden…..åren går sååå fort!

  26. Jenny

    Mitt tips till nyblivna föräldrar är att njut och va i er lilla bebisbubbla. Känn ingen stress eller tvång. Njut av er bebis. Alla vet hur viktig den första tiden är så få inte dåligt samvete om ni låser in er med underverket och inte svarar när alla ringer.

  27. ylwa

    Åh vad det skulle vara toppen att ha en sådan nu när nr 4 kommer. Har haft lånad pump tidigare och haft problem att komma igång med amningen så en pump är nödvändigt för att lyckas. Vore toppen att vinna en alldeles egen tills när amningen ska ta fart och även senare då man behöver lite ”egen tid” utan bebis.

    Tipsar på fb och lägger ut inlägg på bloggen till imorgon (http://blogg.loppi.se/avhelamitthjarta/2013/10/25/tavla-hos-sarianne) och hoppas på tur!

  28. Tina Carlström

    Sänk din ambitionsnivå!
    Hemmet ska vara stökigt, maten lite snabblagad och dagarna oplanerade när man är en nybliven mamma. Det hör till!
    Lek och gosa med din bebis istället.
    En middag eller fika med kompisarna kan absolut bestå av hämtmat eller upptinade kanelbullar i ett ganska stökigt kök. Om Jante och prestationsångesten har det minsta lilla inflytande på ditt liv som ny mamma, så sparka ut dem!

    Tipsat även på min FB, Tina Carlström.

  29. Deer

    Jag är med! Behöver en ny bröstpump nu tills lillasyster kommer, den vi hade till Harry har vi gett bort…

    Mitt bästa tips till nyblivna föräldrar att att försöka att inte lyssna så mycket på andra, att försöka lära känna sitt barn först och lita på sin egen intuition. Och att ta det lugnt, inte stressa iväg på äventyr direkt (som jag gjorde – hua), är du stressad själv känner barnet ofta det och det blir en ond cirkel. Detta är saker jag kommer att tänka på nu andra gången. Och att sova när bebisen sover ;)

    Kram

    P.S Delat på Deers Facebook och i bloggen :) Kram