Sarianne

En kväll full av skratt!

En kväll att lägga på minnet!

Igår spenderade jag kvällen med ett gäng härliga tjejer, några av mina favoriter från back home och några av mina nya favoriter. Tidsmässigt höll allt på att kollapsa, bokade tid med vår hemstädning för en månad sen för att vara säker på att just slippa städa innan, fick meddelande om att alla team var sjuka och ingen städning kunde utföras.

M och Fröken J åkte till landet och Fröken E sov hos en kompis. Lördag förmiddag åkte jag mellan olika butiker för att handla inför det som skulle lagas och dryck till gästerna. Hade bestämt det att göra det enkelt för mig, ingen stjärnkock precis så valde att köra på sju olika snittar: Kalkon och pepparrotsrullar, baconlindande vitlöksoliver, gurksnitt med valnöt och gorgonzola, chevrefreestelse med god topping, parmasan och sesamsnurror och saltbakat tunnbrödschips. 

Till det hade jag gjort en krämig pastasallad, grönsallad, på bordet bjöd jag även på räkor, svägerskan hade gjort kringlor med olika dipper, olika korvar, marinerade vitlöksklyftor, oliver, skinka, melon, korvar och olika ostar. Gästerna var nöjda med utbudet och det smakade gott alltihop så ett steg framåt i matlagningen för mig.

Vi åt så mycket att snacksen jag hade köpt aldrig kom fram på bordet.

snittar

 

Kvällen blev toppen och skratt blandat med gamla minnen kommer jag leva på ett bra tag. Vi blev ett tappert gäng till slut, några jobbet, en var på kurs och ett par avbokade samma dag så mat och dryck finns det över för en till fest eller två.

Snittar för fest

 

Snittar till drink

 

baconlindande snittar

 

tunnbrödschips

 

parmasan sticks

 

Vet inte om det har med åldern att göra, men vi bestämde oss för att bara sitta hemma, prata och ta tillvara på kvällen men riktigt mysigt var det. Något jag inte att trott för 10 år sen att jag med de här tjejerna skulle välja en hemmakväll framför utgång. Fia har jag känt i 28 år, Cathrin sen högstadiet men vi började inte umgås som vänner förrän förrän ett par år senare. Svägerskan förgyllde mitt liv för ett par år sen. Johanna träffade jag ganska snabbt efter att jag flyttat till småstaden och Lina på högskolan.

Ett gäng med individer, ingen den andra lik men alla perfekta på sitt vis med sina egenskaper som gör att jag gillar dem så.
Tack underbara ni för att ni kom och hängde med mig den här kvällen, ni är bäst!

 

tjejfest

 

dailydamara

 

sarianne

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.