Sarianne

Fläcktestar

Via Buzzador har jag varit med i kampanjen Vanish.Min uppgift var att testa Vanish i ett fläcktest.

Det jag fick hem var Vanish Oxy action pulver samt en power gel, det kom även med en liten tygbit som vi skulle utföra testet på. Tygbiten kändes glatt i materialet och jag inbillar mig att fläckar inte fastar lika lätt på ett glatt material, eller det kändes rätt givet.

Därför testade jag både på den medföljande tygbiten samt på en avlagd gammal tröja här hemma.
Eftersom det är ett test så hällde jag på det mesta på både tygbiten och tröjan: Ketchup, rödbetssallad, lasange, tomat rödvin och kaffe.

I tvätten använde jag mig både av gelen och pulvret. på tygbiten försvann fläckarna men på tröjan var det flera fläckar kvar (60 grader). Främst var det spår av kaffet som inte försvann. Det blev ju renare än vad det brukar bli, vi har en del fläckar i vår familj och det brukar vara massor som inte försvinner här försvann mestadels av fläckarna.

Jag har använd, framför allt pulvret innan och första gångerna jag använde det avsett för vittvätt fascinerades jag över hur vit tvätten blev. Men nu ska mitt betyg baseras på just den här fläckutmaningen och då blir betyget inte mer än 3 av 5.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. ylwa

    Men var tråkigt att Vanish inte riktigt höll måttet. Använder både Vanish white och ”lita på rosa” och förbehandlar aldrig utan lägger i en skopa i varje maskin. Det är sällan fläckar inte går bort och fördelen med det är ju att man slipper söka fläckar och förbehandla, det sparar tid och fläckarna går bort. Nu ska jag ju erkänna att vi äter inte rödbetssallad så ofta och har sällan kaffefläckar på kläderna, men gräs, olja, lera, smink, turch, sylt, ketchup, ja det mesta som ungar kan åstakomma har vi nog lyckats få bort. Tvättar sällan i 60 grader, men det ska ju snarare göra det bättre en sämre. Kul ändå att hör om testet.

    1. sarianne

      Som sagt har jag övervägande positiva erfarenheter sen innan, men just då det var the ultimate challange ville jag se till att testa ordentligt och då höll det inte riktigt måttet tycker jag. Men har ju och andra sidan inte jämfört med några andra medel så vet inte hur den står sig mot konkurrenter om de skulle utsättas för samma typ av test.