Sarianne

Minns ni Saltkråkan? Tävling

Minns ni Saltkråkan?

Det var en av mina absolut favoriter när jag var liten, minns än idag flera av detaljerna ifrån de olika filmerna. Var ni liksom jag ett Saltkråkanfan och tycker det skulle vara roligt med nostalgi och kika på filmerna återigen passa då på och tävla om denna DVD-box av Saltkråkan, tävlingen hålls i samarbete med HJShop.

En vinnare som vinner sex härliga Saltkråkan DVD:er. Värde ca 740:-

Det du behöver göra för att vara med och tävla är:

  1. Gilla HJShop på fb.
  2. Lämna en kommentar nedan där du berättar vilken film du själv minns från barndomen och varför!
Tävlingen avslutas 7/7 kl 21.00, vinnaren meddelas i bloggen kort därefter, vinnaren mailar mig sina kontaktuppgifter på [email protected]

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Glömde ju skriva det viktigaste mitt bästa mina är ju såklart Lina som var pigan i Emil, eftersom jag heter Lina. Jag gillade alltid att kolla på Emil filmerna då :)och kollar mkt på Emil nu eftersom jag har ett busfrö a la Emil sjävl ;)

  2. Lina

    Åh det skulle jag såå gärna vilja vinna :) Älskar Astrid Lindgren filmer och det skulle vara perfekt för Oscar med några nya filmer inför vår bilresa till Vöstkusten i sommar. Håller tummarna :)

    Gillar de såklart på FB :)

  3. Anna - Vitt eller svart

    Hej!

    Minns många filmer men det är filmatiseringarna av Astrid Lindgrens böcker som lämnats störst avtryck. Ronja Rövardotter är en av dem, jag var så avundsjuk på hennes liv där i skogen och drömde mig bort. Förutom när Vildvittrorna dök upp försåts. Och Pippi som ropar som en hel karl efter ”Oskar, Oskar” när de råkat i skeppsbrott på en Söderhavsö.

    Saltkråkan-boxen skulle jag sätta på och hoppas att mina barn kan roa sig med på samma sätt som jag gjorde, när de gick på tv och hela familjen skrattade åt (med?) Fabror Melker och fick den där känslan av sommaridyll!

    //Anna
    Gillar HJShop som Anna Vland. :)

  4. ingela25

    Ja gillar redan. Jag mins ingen direkt film så där från när jag var barn. Men när jag blev äldre så vet jag att jag älska saltkråkan och även fast jag gjorde det då och gör det nu så har jag fortfarande inte sett alla avsnitt av den underbara serie. Jag vet att jag älska att de bor ute i skärgården och det är fortfarande något jag skulle vilja göra då som nu. Min favorit är farbror Melker:)

  5. Caroline G

    Åh är gärna med, ÄLSKAR saltkråkan! Gillar på facebook ,Caroline Göransson. En speciell film som jag minns är vita stenen filmerna. De är såå bra och jag älskar de fortfarande. Den handlar ju om att man ska göra utmaningar för att ” vinna” tillbaka stenen. Jag minns den eftersom när jag och mina vänner brukade kolla på det så hittade vi en vit stor sten som vi kallade för vita stenen och sedan på rasterna i skolan brukade vi ge varann utmaningar, vi tyckte det var otroligt coolt och kul! kram
    [email protected]

  6. Leif Andersson

    Det jag minns mest från Saltkråkan filmerna är egentligen två saker:
    1. När farbror Melker ”badar” igen en fantastisk scen.
    2. När djurvännen Pelle metar utan mask för att han tycker synd om fiskarna
    Mina tre barnbarn skulle nog gilla att titta på dessa filmer en regning höstdag tillsammans med sin morfar/farfar.

  7. Linnea Sjöström

    Jag är gärna med och tävlar!

    1. Jag gillar på facebook – Linnea Sjöström

    2. Pettson och katten findus! Jag, var väldigt fashinerad över att en katt kunde ha kläder och prata haha, då trodde jag det var så, eftersom det var så i filmen. Jag har en katt idag och ibland skrattar jag åt det än, skulle se för knasigt ut om min katt skulle gå med vit o grönrandiga hängselbyxor!

  8. liselotte

    1. Är gärna med och tävlar om denna fina vinst. Gillar på facebook, liselotte andersson
    2. När jag var liten älskade jag alla Astrid Lindgren filmerna, har aldrig förstått mig på tecknat. Emil var favoriten, varför vet jag inte, men har alltid gillat honom och de andra i Lönneberga.

  9. Caroline o. Lukas

    Gillat på fb (caroline lausmaa)
    I stort sett alla Astrid Lindgrens filmerna. Hade de inspelade på VHS från TV. En var Saltkråkan eftersom hunden Båtsman var med. Jag var sååå enormt avundsjuk över att Tjorven hade en egen hund. Själv fick jag tillslut skaffat mig en hund när jag var 17, dock ignen Båtsman ;)
    Nu är det dags för mig och hunden att flytta hemifrån och vad vore bättre än att mysa i soffan ihop och titta på Saltkråkan och äntligen njuta av att jag är som Tjorven och har en egen hund :)

  10. Anna Lundkvist

    1. Gillar på fb – Anna Lundkvist

    2. Tintin. Var den första filmen jag såg på bio och jag var livrädd hela tiden. Var med en kompis och hennes pappa och såg den och vågade absolut INTE erkänna att jag var rädd……… Inget roligt minne men ett minne som satt sig fast.

  11. stina liffner

    Det är just saltråkan, det var min favorit film som liten. JAg gillade aldrig pippi eller Emil, det som gällde var saltkråkan. Vist finns det andra filmer jag gillade, men jag mins faktiskt inte vad dom hette.

    Har gillat på Fb: stina liffner

  12. Sandra Karlsson

    1. Jag gillar på facebook (Sandra Karlsson)

    2. En av mina stora favoritfilmer (som visade som tv-program) är faktiskt just Vi på Saltkråkan! Jag älskar miljön, och jag brukade ofta drömma mig bort och önska att jag också fick bo i samma idyll och vara med om massa roliga saker!
    ”Malin” var förresten min stora idol då;-)
    Skulle bli jätteglad om jag vann, då jag vet att mina egna barn skulle tycka om dessa filmer lika mycket som jag själv!

    Förutom Vi på Saltkråkan var ju även ”barnen i bullerbyn” en stor favorit, likaså en japansk (tror jag iaf?) film som hette ”Candy Candy” :-) Candy candy tyckte jag otroligt mycket om, och jag var så fascinerad av varje liten detalj i filmerna om den söta tjejen och hennes äventyr.. *nostalgi…*

    Nu hoppas jag på turen!:-)

  13. Johanna - Tvåbarnsmamman mitt i kaoset

    Gillar på FB!

    Jag minns Vi på Saltkråkan då min mamma spelade filmerna mycket för mej och mamma såg ut som skrållan när hon var liten.

    Sen minns jag Barnen i bullerbyn, Allra käresta syster, Gull-Pian och Ingen Rövare finns i skogen, många av Astrid Lindgrens ”mindre” sagor. <3

  14. Alicia Berner

    Den bästa filmen jag visste när jag var liten va Ronja Rövardottern, jag tyckte rumpnissarna va roliga minns jag och sen minns jag speciellt när hästen blödde!
    Saltkråkan va också en favorit jag hade!

  15. Sandra

    Doktorn Snaggels såklart, det är den jag minns mest av allt! Den va lite läskig så skräckblandat förtjusning var det att titta på detta

  16. Tina Carlström

    Jag vill gärna vara med. Jag gillar på FB, Tina Carlström.

    Jag minns Pippi på rymmen som är en av mina favoriter. Jag kommer ihåg hur rädd jag var varje gång de gick in i grottan och pippi lät som ett monster. Usch så rädd jag var. Och jag var även rädd för Konrad med klistret =) Åh man önskade att man kunde få vara pippi för en dag när man var liten !!!
    Min största glädje var när jag fyllde år och fick ett pippi påslakanset. har kvar det än idag =)

  17. S.Andersson

    Jag vill absoöut vinna dessa filmer
    Har många fina minnen med mina nu vuxna barn när vi kurade isoffan och såg alla dessa fantastiska filmer av Astrid Lindgren. Nu hoppas jag vinst så jag kan kura i soffan med mina barnbarn och se dessa filmer.
    Min absoluta favorit är ju så klart Saltkråkan men farbror Melker och Skrållan.

  18. Therese

    Jag är med! Jag älskade mest den här serien och Emil! Emil var den första filmen som jag minns att jag sett, kunde sitta och titta på filmen om och om igen. Underbara minnen!

  19. Nathalié - Mamma till Charlie

    är med och gillar på fb, nathalíé teodorson heter jag.

    hm, svårt! men jag har alltid gillat den gamla Grodan boll-filmen. älskar den fortfarande! blev överlycklig när jag en gång vann ett stort mjukisdjur som var en groda och han döpte jag till grodan boll. blir så glad av filmen än idag.

  20. Lina Eckerström

    Jag är självklart med :)
    Gillar på facebook – Lina Eckerström

    Minns Ronja Rövardotter lite extra mycket. Tyckte så mycket om skalleper medan jag var så rädd för vildvittrorna.
    Än är dottern för liten för Ronja men Pippi älskar hon :)
    Håller tummarna.

  21. Cattis

    jag är med! en film jag minns från när jag var liten var bamse! det var min absoluta favorit och mina föräldrar hann tröttna ganska rejält på den innan jag gjorde det…

  22. Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

    gillar på facebook som Lottiz Törnqvist.
    Jag minns många filmer från min barndom. Framförallt alla Astrid Lindgrens karaktärer, men de visades alltid mer som serier. Tycke det var så roligt att titta på dem då jag själv kände igen mig i karaktärerna då vi var i samma ålder. Men ska jag säga en film som jag verkligen fastnade för som inte visades som serie så måste jag säga den blå lagunen. Jag älskade den filmen. Två barn som blev fast på en ö, kärlek och så fick de barn själva utan att de förstod hur det gick till etc. Det tilltalade mig som barn eftersom jag själv drömde om kärlek och en familj ;-).

  23. Cissi J

    Hej
    Gillar redan på fb :)
    Jag tittade massor på Emil o alla de filmerna. Men jag tyckte att viss scener var lite läskiga. O det roliga var att vissa scener tyckte även min son var läskiga o vi fick spola förbi hahahhaha. Men än idag tittar vi på Emil för det är roligt o bra.
    Med vänlig hälsning Cissi

  24. Jessica Sundberg

    Allra mest minns jag Bröderna lejonhjärta. Filmen var från 7 år, jag var bara 6, min syster 8. Mamma, en annan mamma och hennes dotter 8 år skulle gå och vi skulle alla låtsas som om vi hade åldern inne allihopa. Vid kassan går allt bra men vid insläppet säger syrran att hon är bara 6 år och pekar på mig. Jag blir inte insläppt… Jag och mamma får vänta utanför medans de andra ser filmen. Skadeglädjen var enorm när jag fick veta att de hade varit livrädda och inte alls njutit av filmen!

  25. Heidi Larsson

    Åh jag är med i den här fantastiska tävlingen!
    Jag minns en film som är baserad på en Astrid Lindgren-bok som nog inte är så välkänd. Den heter ”Allrakäraste syster” och handlar om den lilla ensamma tjejen Barbro som har en hemlig tvillingsyster i en annan värld, Ylva-Li. Hon besöker sin syster i den andra världen och de har en underbar dag, med mängder av godsaker och glädje, dans och musik. Men det finns en mörkare sida också och allteftersom dagen går inser huvudpersonen att hon kanske inte kan förlita sig på sin hemliga tvillingsyster. En otroligt vacker berättelse, och jag drömde ofta om att jag själv hade en hemlig tvillingsyster! Här kan du läsa mer om berättelsen om du vill: http://sv.wikipedia.org/wiki/Allrak%C3%A4raste_Syster

    Jag har gillat Facebooksidan (Heidi Larsson) och även lagt till dig på Bloglovin!

    Håller tummarna nu – Astrid Lindgren är favoriten här hemma både hos mig och familjen! <3

  26. EN MÖLNBOBOS LIV - MAMMA TILL MELVIN OCH FELIX

    Jag är gärna med och tävlar. Gillar på FB, Anna Karlsson
    Delat här

    http://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2013/06/23/saltkrakan-77/

    Jag kommer så väl ihåg när jag var kanske 6-7år och såg ”Lejonet Elsa” på tv. Minns inte så mycket av handlingen men minns att det var så sorgligt att jag alltid började gråta. Flera år efter det fick jag en häftad bok som handlade just om Elsa och läste den (lika sorglig som filmen).