Sarianne

Tipspromenad för barn

En rolig aktivitet oavsett årstid tycker jag och även barn är att gå en tipspromenad. Frågor till en tipspromenaden går att förnya i all oändlighet. Inom förskolans värld är det lekfulla lärandet något som genomstyr verksamheten och det jag gillar är framförallt att jag som pedagog har ett sådant stort värde i att inspirera på ett glädjefyllt sätt. En pedagogs framtoning av aktiviteten smittar av sig på barnen.

Alla de aktiviteter som genomförs varje dag, hur får vi fatt i om det lekfulla lärandet har gett barnen några nya kunskaper? Jag tycker att en tipspromenad är ett roligt sätt och något som barnen gillar. Vid planering av frågor till en tipspromenad kan pedagoger tänka utifrån de aktivitet som har präglat förskolan, till exempel kanske ett temaarbete ligger till grund för tipspromenaden. Eller så kan man tänka utifrån vad som hänt under terminen.

Jag har gjort ett förslag på tio frågor som kan användas till en tipspromenad och du finner den genom att klicka på länken: Frågesport för barn. Att få en egen talong att fylla i är såklart jätte spännande, du finner en här: Talong för tipspromenad.

Samtliga bilder är ifrån  Shutterstock.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.