Sarianne

Snorisar och tävling

Jag har sett Snorisar som cirkulerat runt i olika sociala nätverk utan att riktigt förstå eller tro på produkten. Därför blev jag så pass nyfiken att jag tävlade och faktiskt vann ett paket. Fortfarande rätt skeptisk men sen så blev fröken J sjuk och behövde Alvedon, jag tog fram förpackningen och följde de instruktioner som finns. Damen här hemma är inte helt förtjust i att ta medicin, precis som många andra barm.

I paketet finns det en Snoris – söt men oerhört ful på samma gång (på ett bra sätt). Instruktioner säger åt oss föräldrar att gömma Snorisen, det finns ett litet häfte där man tillsammans läser en berättelse kring Snoris och baciller, i slutet letar man rätt på Snorisen och tillsammans tar man medicinen, först Snoris och sen barnet. När barnet har tagit medicinen är det dags för föräldern att följa med Snoris ut genom dörren (för att sedan gömma den och ta fram den när sjukdom tittar förbi nästa gång).

Medicinen togs utan problem här hemma, otroligt! Nu var det inte längre några problem med att ta medicin utan protesterna kom när Snorisen tackade för sig och skulle vidare till nästa barn!

Info om Snorisar: Vad behövs för en trygg medicinering?

• En trygg rutin – Den pedagogiska sagoboken introducerar barnen till en enkel rutin som skapar igenkänning och trygghet.
• Tydlighet – Metoden innebär inga obehagliga överraskningar. Den leder barnen igenom medicineringen steg för steg.
• Motivation – Genom att ta medicin hjälper barnen Snorisen att fånga baciller enligt sagan. Det motiverar barnen till att samarbeta.
• Avledning – Att leta efter Snorisen i bostaden, hitta den och hälsa på den, avleder barnens uppmärksamhet till något positivt.
• Kommunikation – Det kan vara en utmaning att förklara för ett litet barn varför medicinen är nödvändig. Med hjälp av sagoboken är det lättare att nå fram och kommunicera på barnets nivå.
• Kontroll – När barn vet vad som kommer hända, ökar deras känsla avkontroll och medicineringen sker på deras villkor.
• Övertygelse – Tänk dig att du får höra en spännande saga och att du vid sagans slut befinner dig i samma äventyr. Figuren är den del av sagan som blir verklig för barnen.

Jag tyckte att produkten var bra, det jag gillade var sagoberättelsen och sen själva letandet av Snorisen! Är du också nyfiken på den här produkten? Följ då stegen nedan så kan du bli en av två vinnare som varsin Snoris hemskickad.

Okey, två vinnare alltså, det du behöver göra för att delta i tävlingen är att svara på frågan: ”Vilka är dina bästa hemmaaktiviteter för att sysselsätta en lite sjukling?”
För extra plus dela gärna tävlingen på valfritt sätt. Tävlingen avslutas 16/6 och meddelas på bloggen kort därefter, vinnaren tar kontakt med mig via mail ([email protected])

Lycka till!

 


Samtliga bilder är lånade från Snorisar.se

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessica

    Vill absolut tävla. Min lilla sjukling tycker mycket om musik så barkammar böckernas cd skivor går varma här hemma tillsammans med gos och närhet i soffan. Brukar vara det viktigaste att bara vara nära.

  2. Nils

    Denna vill jag vinna till mitt barnbarn som jag ofta tar hand om när hon är sjuk då jag är pensionär. Vi brukar titta på olika Astrid Lindgren filmer!

  3. Frida K

    Ska bli kul och läsa genom tipsen du får för jag tycker själv att det är svårt att aktivera barnen när de är sjuka. Titta på en bra film är ett bra tips!

  4. Cicci Frank

    Oftast är mina barn lika pigga friska som sjuka så för att de ska försöka ta det lugn en stund brukar jag satsa på att baka, måla eller leka med lera tillsamma med dem!

  5. Beatrice - två barnsmamman från norr

    Wow, spännande produkt jag har inte sett till den innan, skulle vara jätteroligt att testa vi har en som vägrar pencillin här hemma! Det jag brukar göra med mina barn som ritual när de är sjuka är att de alltid får frukost på sängen och sen bäddar vi supermysigt i soffan med leksaker, böcker och gärna lite saft.

  6. Peter

    Om sonen orkar brukar vi bygga en koja som täcker nästan hela vardagsrummet! I kojan kan man sen både äta, läsa böcker, sova och titta på film! Ett lite mer spännande vis att göra helt vanliga saker på helt enkelt!

  7. Matilda

    Min lilla kille har inte varit sjuk så mycket (peppar peppar..) än men jag tror att när han väl blir det så kommer vi pyssla en del med att tex göra gubbar av tomma toarullar, papperslim, flirtkulor och vattenfärg. Och så blir det väl någon film och/eller ipad-pillande också mellan varven kan jag tro :P

  8. ingela25

    Beroende på sjukdom så är det olika. Men ifall det går och när det går så vet min son att det vankas popcorn och lättdryck och en film. Alltså mys i soffan som oftast slutar med en sagoboks läsning.

  9. BEATRICE

    Det min son gillar mest är när jag läser för honom så det är mitt tips att mysa i soffan och läsa tillsammans!

  10. S.Andersson

    Mys i soffan med böcker och lite små goda frukter att mumsa på
    självklart ”sjuksylten”