Sarianne

Minnen från leken

Leken är något av det finaste vi kan introducera till våra barn, ett ge dem en fantasi som skapar förutsättningar för deras egna lekminnen är av stort värde här hemma. Vår äldsta har alltid haft en enorm fantasi i sin lek och kan förvalta lek i flera timmar med enkla tillbehör. Hennes absoluta favoriter har varit de här utklädningskläderna.

Jag minns speciellt en gång när vi var på Astrid Lindgrens värld och hon var klädd i dessa Pippi Långstrump kläder, hennes röda hår precis som Pippi medförde både en och tjugo kommentarer om likheten mellan henne och Pippi. Det är extra roligt att hon själv minns detta trots att det nu är flera år sen, ett av de lekminnen som hon har med sig!

Lillasyster har också hunnit skapa sig en del lekminnen, henns stora favorit här hemma har varit den rosa dockvagnen som hon fick i julklapp strax innan hon fyllde två. Den här dockvagnen har följt henne överallt, in i badrummet vid kvällsduschen, vid matbordet i väntan på att maten äts, bredvid sängen och i hallen medan hon är på förskolan. Docksängen i samma färg som hon fick året därpå är också en självklar favorit i hennes vardag. Bredvid sängen är den placerad och är en stor del av vår kvällsritual innan sängdags. Efter att pyjamasen är på och tänderna är borstade är det dags att bädda ner de två nallarna som bor i sängen.

Min personliga favorit av leksaker är dockhusen från lundby, vet inte hur många timmar vi har suttit och omsorgsfullt möblerat och fixat ordning i de olika rummen tills perfektion är ett faktum. Vi sitter ofta och pular så pass länge att leken aldrig kommer igång utan det viktiga här är samtalet och tiden tillsammans, som vi får genom att spendera tid med detta dockhus vilket för mig är lika viktigt som leken. Det är mitt egna minne som jag själv kommer att bära med mig när jag tänker tillbaka på leken och tiden då barnen var små.

Värdefull tid och fantastiska minnen som vi fått!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.