Sarianne

Böcker i brevlådan

Jag har fått hem två böcker att recensera: Svea tvättar och Skrotboden. Femåringen hög tag i Svea tvättar direkt och satte sig och läste i den direkt. Vi läste den tillsammans lite senare och hon fullkomligt älskade den. Det jag gillade är att boken är enkelt uppbyggd med en eller två meningar på varje sida och bilderna är väldigt enkla men väcker full fokus. Boken passar bra till barn i lägsta åldrarna eftersom det inte är så mycket text på varje sida men även en femåring gillar den då det går att prata mycket kring bilderna i boken. Längst bak i boken är det åtta bilder som visar hela händelseförloppet i boken som gör det enkelt för den vuxne, barnet eller tillsammans knyta ihop boken och prata kring vad den handlade om med lite stöd av bilder. Helt klart en läsvärd bok som kommer att läsas många gånger här hemma, det känner jag på mig.

Skrotboden är en kapitelbok som riktar sig till äldre barn som själva kan läsa eller vill lyssna på längre berättelser tillsammans med en vuxen. Fröken E här hemma har lagt beslag på denna så vi får återkomma med hennes åsikter kring boken när den är utläst.

BUS MED SVEA – Ny busig barnboksserie

Svea tvättar är första boken i en ny barnboksserie av författaren Linda Palm och illustratören Jessica Lindholm. Det är en nutida småbarnsbok, full av bus och igenkännande vardag där författaren inspirerats av sin egen dotter. – Hon är en given inspirationskälla. Det händer saker mest hela tiden och trots att det många gånger kan vara lite svettigt som förälder skrattar vi gott tillsammans, säger Linda.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.