Sarianne

Utforska snö

Snön faller ner på himlen, ny snön när den andra precis hade börjat se sitt bästa, underbart och så mycket man kan göra med snön. Ett första steg kring ett snötema kan vara att plocka in snö och lägga det i en behållare, helst en genomskinlig. Vad händer med snön om det vi plockar in den i värmen? De äldre barnen på förskolan har ofta stenkoll på vad som händer men förklaringen till varför snön smälter är ofta många och långa.

Hur ser den smälta snön ut? Det här momentet kan förvåna flera barn då vattnet som är kvar innehåller både grus och stenar. Ett annat sätt att utforska vad snön innehåller kan vara att ta snö ifrån olika ställen och se om det finns någon skillnad. Är snön smutsigare jämfört med ett annat ställe?

Att jämföra hur snabbt snön smälter beroende på om vi häller socker, salt eller låter snön vara som den är väcker flera intressanta tankar!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. soffansofar

    Hej, första gången jag kommenterar din blogg. Du har så många bra ideer. Jag är just nu hemma med en förskolelös flicka på snart 4 år sedan 4 månader tillbaka. Då är det toppen att få inspiration av dig. Tack för en bra blogg. Sofia