Sarianne

Lillasysters Halloween

Igår var det dags för lillasyster att ha lite Halloween fest. Vi bjöd in till Halloween fika, hon fick välja ett par kompisar ifrån förskolan, det krockade med ett annat kalas så en tackade nej. Totalt blev det fyra barn vilket var helt perfekt storlek, i mitt tycke. Barnen är mellan fyra och fem år.

Det började med att barnen gick loss på snacksen, popcorn, godis och salta pinnar. Därefter fortsatte vi med lite Halloween pyssel, ”spökträdet”. Jag använde mig av en färdig mall för spöken där även fladdermus fanns med. Barnen fick klippa ut sina spöken och sätta sytråd i för att sedan hänga dem i varsin kvist.

Efter pysslet blev det Halloweenfika där jag hade gjort en kladdkaka med spindelnät och grönt grädde samt Halloweenmuffins som fröken J hade dekorerat.

   

Efter fikat blev det lekar som storasyster hade haft på sin fest dagen innan, Frankensteins öga och Leta spindlar, två lekar som passade bra för olika åldrar, vi anpassade den något till de mndre barnen idag genom att ta vardagsrumsbordet som spelplan istället för ett högre köksbord. Tiden för Halloweenfirandet idag var 1,5 timme vilket var precis lagom. Vi hann med lite organiserat samt att det fanns tid för frilek. När barnen gick hem fick de en varsin popcornhand samt att de fick med sig sina spökträd.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.