Sarianne

Trolla med skum

De allra flesta barn har någongång prövat att blåsa bubblor i ett glas och blir ofta snabbt tillrättade. Känns det igen? Blåsa bubblor som är så kul, men det lämpar sig inte alltid kring ett matbord med den sortens aktivitet. Den här veckan kommer jag att visa Trolla med skum för er. Passa på att bubbla tills barnen storknar så sipper ni det vid matbordet, iallafall för ett tag.

Jag brukar nämligen börja den här trolleri stunden med att barnet/barnen får ett varsitt sugrör och glas och sen får de blåsa bäst de vill, håll er gärna vid diskbänken för det brukar gå rätt vilt till. Man kan även hälla i lite diskmedel i glaset och blåsa med sugröret, detta är även väldigt bra träning för munmotoriken.

Därefter går jag vidare till steg två.

Du kommer att behöva en ballong, tejp eller gummisnodd, glasflaska, sugrör och diskmedel. Börja med att hälla i vatten i en glasflaska du kan gärna ställa den på en tallrik för att minimera städningen efteråt. Fäst ballongen på ett sugrör och tejpa med tejp kring öppningen, blås upp ballongen med hjälp av sugröret.

Böj sedan sugröret så att luften pyser ut långsam. På filmen så blev inte mitt vik så bra så egentligen kommer det att hålla på att bubbla längre, i mitt tycke finns inget rätt och fel vid experimentering tillsammans med barn. Det viktigaste är enligt mig glädjen och att väcka nyfikenhet, sen är det klart att man kan testa flera gånger så att det blir som det egentligen är tänkt från början. Häll i diskmedel i flaskan och sen är det bara att stoppa ner sugröret i glaset och förbereda er på lyckliga barn.

[videofyme id=”639916″]

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.