Sarianne

Ewa gästbloggar om vardagen med 5 barn

Livet är vad vi gör det till, och vi försöker att göra det så enkelt som möjligt. Det är det lättaste när det är 5 barn i vår härliga familj! 5 st livliga individer som alla har deras egenskaper och behov.

Vår äldsta tjej är 9 år, Stephanie, sedan har vi två 7 åringar, Nicole och Tuva-Li. Gemensamt har vi Alfonz 1,5 år och lilla Denize på snart 3 månader!

Hur orkar ni? Hur orkar vi inte? Det är ofta vi får påminna oss om att det faktiskt är 5 barn…ibland känns det som 2st och ibland som 15 st! Det beror helt på dagar och situationer.

Rutiner, A och O hos oss! Men vi drar oss inte för att hitta på saker, så som att gå på Gröna Lund, åka till lekland och spendera tid hos nära och kära.

 

Favoriten är härliga Rindö, där barnen kan springa fritt, där vi har tillgång till härlig natur, bad, stor tomt, skogspromenader och mycket annat.

Och det är inte så svårt att få till en dag där J att packa ihop det som ska med har vi en bra fördelning på, dom äldsta är med och packar ner det som vi lägger fram och dom minsta planerar vi för, Tommie packar åt han och Alfonz och jag packar åt mej och Denize…härlig fördelning va!

 

Att ta oss ut i bilen med all packning och alla barn utan större missöden är tack vare våra fantastiskt goa tjejer som hjälper till att bära och liva upp stämningen med hopp och studs och roliga låtar som dom komponerar ihop själva.

 

Alla vet sin plats , vart dom ska sitta, vad dom kan hjälpa till med osv och det är en väldigt bidragande faktor till att det fungerar så bra!

 

I bilen är det sällan problem, det är väl i så fall att jag måste amma Denize, men tjejerna spelar handspel/dataspel eller läser böcker eller lyssnar på låtar vi spelar och sjunger J

 

Väl ute på Rindö är det bara att släppa loss, ungarna springer omkring och leker och hittar på bus, och vi andra är antingen med och busar eller så ordnar vi med mat mm

Ibland när vi är ute på äventyr med barnen så känns det som att det fattas någon, men se där! Alla fem är inräknade och jag får ofta påminna mej om att det faktiskt är 5 st!

Och det är inte så att vi får göra kall på oss själva utan Tommie har träningsdagar och jag har loppisdagar, då vi får ha våran egen tid och inte ens det är några större bekymmer, då vi alla är duktiga på att hjälpas åt!

Visst är dagarna fulla av liv, lek, endel tjafs (klart det blir det när det är tre tjejer, och 5 barn dessutom) och både jag och Tommie kan somna ovaggade vid 21 endel kvällar av ren utmattning. Men det finns även utrymme för egen tid där, då Tommie pysslar med sitt och jag med mitt, jag fotograferar en hel del och sitter mycket med redigeringar.

Men oj vilket härligt liv vi har ihop med dessa barn, och vi skulle aldrig vilja byta bort det även om vi alla har mindre bra dagar. För det goda överväger alltid det negativa och vi står väldigt mycket enade som familj och föräldrar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.